Φωτιές ανάβουν οι δηλώσεις του Υπουργού Υγείας για τα Νοσοκομεία του Λασιθίου

 

Λίγες ώρες μετά την αποχώρηση του Υπουργού Υγείας κ. Χρυσοχοίδη από την Κρήτη και προτού πραγματοποιηθούν μέσα στην εβδομάδα τα 2 μεγάλα συλλαλητήρια του Ηρακλείου για τα νοσοκομεία του Νομού με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, ανάβουν φωτιές οι δηλώσεις του Υπουργού για τα Νοσοκομεία του Λασιθίου μπροστά στους εργαζόμενους των δημόσιων δομών του ΕΣΥ στην Κρήτη.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο Ρ.Λ. ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ κ. Βρύσαλης αναφέρθηκε στο θέμα λέγοντας ότι με δοκιμασμένες λύσεις θα οδηγηθούμε πάλι σε αδιέξοδα. Είναι γνωστό πως όλα αυτά οδηγούν σε διαιώνιση των προβλημάτων καθώς ακόμα αναμένουμε την κάλυψη εκατοντάδων ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού. Ο ιδιωτικός τομέας είναι ανταγωνιστικός γι αυτό φεύγουν οι γιατροί από το ΕΣΥ.

Όσο για το Νομό Λασιθίου φαίνεται ότι ο Υπουργός το παράδειγμα με τα 4 Νοσοκομεία το χρησιμοποιεί όπου σταθεί και όπου βρεθεί ακόμα και σε άλλα σημεία της χώρας θέλοντας να δείξει ότι αυτό δε μπορεί να συνεχιστεί.

Χαρακτηριστικά ο κ. Βρύσαλης μεταφέροντας λόγια του Υπουργού είπε πως ¨δε μπορεί σε ένα Νομό που έχει 4 νοσοκομεία αυτά να συνεχίσουν να υπάρχουν.  Θα πρέπει να υπάρχει εξορθολογισμός των δομών υγείας στο Λασίθι γιατί δε μπορεί κανένα από τα 4 να μη λειτουργεί σωστά. Δε γίνεται όλα τα νοσοκομεία να μην έχουν τις βασικές ειδικότητες. Κατά τον Υπουργό θα πρέπει να υπάρχει ένα νοσοκομείο αναφοράς σε επίπεδο βασικών υποδομών υγείας και όλα τα άλλα περιστατικά να μεταφέρονται σε 1 νοσοκομείο με συνεχόμενα ντιλιβερι των ασθενοφόρων΄΄. 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη