Ανοίγει εντός Δεκεμβρίου η Νεφρολογική κλινική στην Ιεράπετρα από τον όμιλο “mesogeios”

 


Σύντομη τελικά θα είναι η ταλαιπωρία των δεκάδων αιμοκαθαιρόμενων ασθενών από την Ιεράπετρα μετά το ξαφνικό κλείσιμο της ιδιωτικής νεφρολογικής κλινικής «Άγιος Παντελεήμονας» στις 13 Νοεμβρίου.

Εξαρχής είχε γίνει γνωστό πως υπήρχαν συζητήσεις του προηγούμενης διοίκησης με τον όμιλο mesogeios ο οποίος διαθέτει 10 νεφρολογικές σε όλη την Ελλάδα και μια απ’ αυτές στο Ηράκλειο, με σκοπό να περάσει η λειτουργία της κλινικής στα δικά τους χέρια.

Η μετάβαση αυτή, όπως λέει στο Ράδιο Λασίθι ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Λασιθίου, Σταύρος Σταυρακάκης, βρήκε εμπόδια ως προς την ενοικίαση του χώρου αφού τις τελευταίες μέρες υπήρξε πάρα πολύ έντονο ενδιαφέρον για την ενοικίασή του από Έλληνες και ξένους με σκοπό να λειτουργήσει για εμπορικές δραστηριότητες.

Τελικά η βούληση της οικογένειας Πετάση, ιδιοκτητών του χώρου, για τη συνέχεια της λειτουργίας της κλινικής έπαιξε σημαντικό ρόλο και έτσι, χθες, το βράδυ της Πέμπτης ο κ. Σταυρακάκης ενημερώθηκε προσωπικά και επίσημα ως εκπρόσωπος του Συλλόγου Νεφροπαθών, από τον γενικό διευθυντή της mesogeios ότι ο χώρος ενοικιάστηκε από τον όμιλο και έτσι πλέον προετοιμάζεται η επαναλειτουργία του.

Η σύγχρονη αίθουσα αιμοκάθαρσης που είχε διαμορφωθεί θα παραμείνει ως έχει μετά από συμφωνία της mesogeios με την προηγούμενη διοίκηση.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που δόθηκε στο Σύλλογο τις επόμενες δύο εβδομάδες θα εξελιχθούν διάφορες εργασίες και ενδεχομένως κάποιες αλλαγές για την ομαλή λειτουργία της μονάδας και σε τρεις εβδομάδες οι ασθενείς θα μπορούν να εξυπηρετούνται στο νέο χώρο.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη