Θα κόψουν γιγάντια βασιλόπιτα βάρους 9 τόνων

 


Τα τελευταία χρόνια, το Περιστέρι “σπάει” το ρεκόρ της μεγαλύτερης βασιλόπιτας στη χώρα: τον Δεκέμβριο του 2021, το Περιστέρι έκοψε μια βασιλόπιτα πέντε τόνων σε 35.000 κομμάτια, ένα χρόνο αργότερα, έκοψε μια επτά τόνων, σε 50.000 κομμάτια.

Η ετήσια πίτα του Δήμου Περιστερίου θα είναι φέτος ακόμα μεγαλύτερη. Ο Σύλλογος Αρτοποιών Προαστίων Αθηνών και ο Δήμος Περιστερίου θα δημιουργήσουν και φέτος τη μεγαλύτερη βασιλόπιτα της χώρας, συνολικού βάρους 9 τόνων, 65.000 κομματιών και μεγάλου αριθμού φλουριών που αντιστοιχούν σε δώρα.

Η μεγάλη γιορτή του δήμου Περιστερίου θα ξεκινήσει την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023, ώρα 17:30 στην πλατεία Δημαρχείου στον ανανεωμένο πεζόδρομο της Εθνικής Αντιστάσεως. Δεκάδες βιοτεχνικά αρτοποιεία (Φούρνοι της Γειτονιάς), έμπειροι αρτοποιοί θα αναλάβουν τη δημιουργία της βασιλόπιτας από νωρίς το πρωί.

Στην παρασκευή της, θα βοηθήσουν και μαθητές της ΔΥΠΑ – ΙΕΚ Γαλατσίου. Έπειτα, η βασιλόπιτα θα κοπεί και θα διανεμηθεί στους πολίτες που θα παρευρεθούν στη μεγάλη γιορτή για την Πρωτοχρονιά.

Όσο για τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν; Μιλάμε για 5,5 τόνους αλεύρι, 1,7 τόνους λάδι, 500 κιλά ζάχαρη, 520 κιλά άχνη, 30 κιλά ξύσμα πορτοκαλιού, 75 κιλά κονιάκ και 70 κιλά τριμμένη κανέλα!

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη