Κρήτη: Θάνατος 92χρονης σε γηροκομείο – Ήπιε καθαριστικό αντί για νερό – Τρεις συλλήψεις


Σοκ σε γηροκομείο του Ηρακλείου, αφού, όπως καταγγέλλεται, 92χρονη τρόφιμος ήπιε καθαριστικό αντί για νερό, με μοιραία κατάληξη για τη ζωή της.

Η άτυχη ηλικιωμένη ένιωσε έντονη αδιαθεσία, μεταφέρθηκε εκτάκτως με ασθενοφόρο στο εφημερεύον νοσοκομείο, όπου δυστυχώς κατέληξε.

Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε τη Δευτέρα, ωστόσο, η Αστυνομία ενημερώθηκε χτες οπότε και διενεργείται έρευνα σε βάθος προκειμένου να αποσαφηνιστεί πλήρως υπό ποιες συνθήκες η άτυχη τρόφιμος ήπιε καθαριστικό αντί για νερό.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, την Δευτέρα το πρωί η ηλικιωμένη έπαιρνε το πρωινό της -όπως κάθε πρωί- και φέρεται να ζήτησε νερό. Η νοσοκόμα που της πήγε και το πρωινό, φέρεται να της έδωσε ένα μπουκάλι, το οποίο άνοιξε μπροστά της. Η γυναίκα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, έπινε για αρκετή ώρα – περίπου ένα 20λεπτο – από το περιεχόμενο του μπουκαλιού, όμως, όπως όλα δείχνουν, δεν μπόρεσε να αντιληφθεί ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, καθώς όπως προκύπτει από την προανάκριση η 92χρονη είχε άνοια.

Η ηλικιωμένη λίγο μετά ένιωσε έντονη αδιαθεσία. Στο γηροκομείο αμέσως αντιλήφθηκαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, με δεδομένο ότι μύρισαν και το μπουκάλι από το οποίο ήπιε η άτυχη γυναίκα. Άμεσα τις πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες ενώ ειδοποίησαν και το ΕΚΑΒ, ωστόσο για την άτυχη γυναίκα ήταν ήδη αργά.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε χθες Τρίτη 5/12 στην Αστυνομία από τον ίδιο τον γαμπρό της.

Ακολούθησαν τρεις συλλήψεις του 52χρονου, της 28χρονης και της 23χρονης νοσηλεύτριας που χορήγησε τα φάρμακα και το μπουκαλάκι με το απολυμαντικό ενώ σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη