Στον εισαγγελέα ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου για τον φρικτό θάνατο 92χρονης στο Ηράκλειο


 Ενώπιον του εισαγγελέα Ηρακλείου Κρήτης θα βρεθούν σήμερα, Τετάρτη (06/12) ο ιδιοκτήτης και δύο εργαζόμενες του γηροκομείου στο οποίο βρήκε φριχτό θάνατο μία 92χρονη γυναίκα, στην οποία δόθηκε καθαριστικό υγρό αντί για νερό.

Σε βάρος των τριών συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Σε βάρος του 53χρονου ιδιοκτήτη του γηροκομείου σχηματίστηκε δικογραφία και για παράνομη λειτουργία της δομής, καθώς υπήρχε από τις 16 Ιουνίου του 2023 απόφαση της Περιφέρειας Κρήτης για διακοπή λειτουργίας λόγω έλλειψης άδειας ίδρυσης και λειτουργίας. Είχε προηγηθεί έλεγχος από τους αστυνομικούς και είχε κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος του ιδιοκτήτη.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα είπε στην ΕΡΤ ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη και της νοσηλεύτριας, Γιώργος Κοκοσάλης, το γηροκομείο προσωρινά λειτουργούσε νόμιμα με δικαστική απόφαση. Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο γνωστό κεντρικό γηροκομείο έχει πολύ καλές ανακαινισμένες, σύγχρονες, κτιριακές υποδομές, όπως προέκυψε και από την αυτοψία των αστυνομικών, που δεν διαπίστωσαν κάτι μεμπτό αναφορικά με την φροντίδα των ηλικιωμένων τροφίμων.

O ιδιοκτήτης του γηροκομείου και η 28χρονη υπεύθυνη βάρδιας αλλά και η 23χρονη νοσηλεύτρια συνελήφθησαν χθες, Τρίτη (05/12) μετά την καταγγελία που έκανε στην αστυνομία στενό συγγενικό πρόσωπο της άτυχης ηλικιωμένης γυναίκας, η οποία κατανάλωσε καθαριστικό υγρό αντί για νερό, με αποτέλεσμα να αισθανθεί αδιαθεσία και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου κατέληξε.

Οι αρχές βρίσκονται εν αναμονή των αποτελεσμάτων της ιατροδικαστικής εξέτασης αλλά και των τοξικολογικών εξετάσεων προκειμένου να υπάρξει σαφή εικόνα για τα αίτια θανάτου της ηλικιωμένους.


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη