Πιάνει δουλειά η νέα Δημοτική Αρχή της Ιεράπετρας – Τι αλλάζει στο ρόλο των αντιδημάρχων


 Πρώτη μέρα στο Δήμο Ιεράπετρας για τη νέα δημοτική αρχή της Ιεράπετρας με τον Μανώλη Φραγκούλη και τους νέους αντιδημάρχους να πραγματοποιούν από το πρωί επαφές με όλες τις υπηρεσίες με σκοπό να υπάρξει ενημέρωση για τα διάφορα θέματα και εκκρεμότητες που υπάρχουν αλλά και για να γίνει η πρώτη επαφή των νέων αντιδημάρχων με τις υπηρεσίες που θα έχουν στην εποπτεία τους.

Αργότερα θα γίνει και το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο με σκοπό την εκλογή προεδρείου για το ΔΣ για το οποίο πρόεδρος έχει προταθεί να είναι ο Νίκος Τζουμάκης. Επίσης θα γίνει η εκλογή του νέου οργάνου της «Δημοτικής Επιτροπής» η οποία αντικαθιστά την οικονομική επιτροπή και την επιτροπή ποιότητας ζωής. Στην επιτροπή αυτή θα προεδρεύει ο Δήμαρχος, θα έχει 4 μέλη της παράταξής του, και από δύο μέλη από τις παρατάξεις Γουλιδάκη και Καλαντζάκη.

Ο νέος Δήμαρχος Ιεράπετρας μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι δίνοντας το πρώτο στίγμα της θητείας του και δίνοντας κάποιες παραπάνω λεπτομέρειες για τις αρμοδιότητες των νέων αντιδημάρχων, οι οποίοι πλέον θα είναι οχτώ και παράλληλα θα στηρίζονται από το έργο των εντεταλμένων συμβούλων.

Ο Ανδρέας Σκουλούδης (Προγραμματισμού, Συντονισμού, Οργάνωσης, Πληροφορικής , Διαφάνειας, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Πολιτισμού) είναι ο αντιδήμαρχος ο οποίος θα έχει την αρμοδιότητα αντικατάστασης του Δημάρχου όταν εκείνος απουσιάζει, θα αναλάβει την ηλεκτρονική διακυβέρνηση του Δήμου, αναλαμβάνει την εποπτεία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών (μετά το κλείσιμο της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α) και παράλληλα αναλαμβάνει το ρόλο συντονισμού των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και χρηματοδοτήσεων.

ΟΙ υπόλοιπες αρμοδιότητες της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α που αφορούν τη διαχείριση των κοινωνικών δομών και τις πολιτιστικές δράσεις περνούν στη Φωτεινή Περακάκη ενώ οι εντεταλμένες σύμβουλοι Κική Δασενάκη και Άννα Αϊβαλιώτη θα έχουν ρόλο στην κοινωνική πολιτική και τον πολιτισμό αντίστοιχα.

Ο Γιώργος Κουγιουμουτζάκης θα έχει το κομμάτι Υδρευσης, Άρδευσης, Αποχέτευσης και Αγροτικής Οδοποιίας ενώ ο Γιώργος Χατζάκης αναλαμβάνει το κομμάτι των Διοικητικών – Οικονομικών Υπηρεσιών, Εμπορικών Δραστηριοτήτων, Τουρισμού και Αθλητισμού με την Μαρίνα Αχλάτη ως εντεταλμένη σύμβουλο να έχει ρόλο στο κομμάτι του Αθλητισμού και της διοικητικής βοήθειας.

Το δύσκολο κομμάτι της καθαριότητας περνά στα χέρια του Μιχάλη Γιακουμάκη (Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής), για τον οποίο ο κ. Φραγκούλης τόνισε ιδιαίτερα πως αναλαμβάνει ένα κομμάτι στο οποίο θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα.

Ο Μανώλης Τζώρτζης αναλαμβάνει αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών ‘Εργων Μελετών και Δόμησης ενώ ο Νεκτάριος Παπαδάκης αναλαμβάνει το κομμάτι της Αγροτικής Ανάπτυξης, Πολιτικής προστασίας και θα είναι αρμόδιος της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού. Ο εντεταλμένος και επιστημονικός σύμβουλος Γιάννης Καμινογιαννάκης θα συμβάλλει στο έργο και των δύο ως σύμβουλος Φυτικής Παραγωγής, Υπεύθυνος Αστικού Πρασίνου και παιδικών Χαρών.

Τέλος, ο Μιχάλης Σπυριδάκης αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Ζωικής παραγωγής, Αλιείας και αρμόδιος σε Θέματα Διαχείρισης νήσού «Χρυσή», θα αναλάβει και  το κομμάτι διαχείρισης των αδέσποτων και ανεπιτήτητων ζώων.

Βάση νόμου έξι αντιδήμαρχοι θα είναι έμμισθοι και δύο άμισθοι. Όπως ανέφερε ο κ. Φραγκούλης οι δύο άμισθοι αντιδήμαρχοι θα είναι ο Ανδρέας Σκουλούδης και ο Μιχάλης Σπυριδάκης.

ΑΚΟΥΣΤΕ (ΕΔΩ)

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη