Εν αναμονή χρηματοδοτήσεων για τις κατεδαφίσεις στο παραλιακό μέτωπο της Ιεράπετρας

 


Δουλειά έχουν πιάσει από το πρωί οι μπουλντόζες στο παραλιακό μέτωπο της Ελούντας για την κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών σε 15 από τις 17 επιχειρήσεις οι οποίες από το 2011 έχουν παραλάβει τα σχετικά πρωτόκολλα κατεδάφισης.

Στο πρόγραμμα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης υπάρχουν σε άμεση προτεραιότητα οι ανάλογες κατεδαφίσεις σε 55 παραλιακά καταστήματα της Ιεράπετρας για την ώρα όμως υπάρχει μια σιγουριά πως τίποτα δεν θα προχωρήσει χωρίς τον κατάλληλο σχεδιασμό, κάτι για το οποίο έχουν υπάρξει πλήθος διαβεβαιώσεων από τον κυβερνητικό βουλευτή Γ. Πλακιωτάκη.

Η είδηση για τις ξαφνικές κατεδαφίσεις στην Ελούντα ήταν ένα απ΄ τα θέματα που απασχόλησαν τον κ. Πλακιωτάκη σε συναντήσεις που είχε μέσα στο Σαββατοκύριακο στην Ιεράπετρα τόσο με το Σύλλογο Εστίασης όσο και με τον Δήμαρχο Ιεράπετρας.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου Καφέ-Εστίασης Ιεράπετρας, ο κ. Πλακιωτάκης διαβεβαίωσε πως θα ζητηθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης να μην αφήσει τις κατεδαφίσεις να προχωρήσουν μέχρι να ξεκαθαριστεί το ζήτημα της πρόσθετης χρηματοδότησης 4 εκατ. ευρώ το οποίο απαιτείται ώστε να μπορεί να προχωρήσει η ολική ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της περιοχής.

Για το λόγο αυτό εντός της επόμενης εβδομάδας προγραμματίζεται μια συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας, Νίκο Παπαθανάση την επόμενη εβδομάδα με σκοπό να υπάρξει μια άμεση απάντηση για το αν και πότε το Υπουργείο προτίθεται να εγκρίνει τη σχετική χρηματοδότηση και αν θα ενταχθεί στο νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Εφόσον δοθεί θετική απάντηση οι κατεδαφίσεις στην Ιεράπετρα θα μπορούσαν να ξεκινήσουν πολύ άμεσα αφού υπάρχει η σχετική μελέτη που προβλέπει πως θα γίνουν οι νέες εξωτερικές κατασκευές ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία των καταστημάτων. Σε αντίθετη περίπτωση στην οποία δεν υπάρξει δέσμευση για την πρόσθετη χρηματοδότηση που απαιτείται, οι κατεδαφίσεις δεν θα προχωρήσουν, ανέφερε ο κ. Μιχελαράκης.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης επανέλαβε πως η περιοχή της Ιεράπετρας δεν έχει σχέση με την Ελούντα, το Σίσι ή άλλες περιοχές στις οποίες γίνονται κατεδαφίσεις διότι οι αυθαίρετες κατασκευές έγιναν μετά από σχεδιασμό και οδηγίες προηγούμενης δημοτικής αρχής, στοιχείο που πολιτικά έχει σημασία ώστε να μην έρθουν δυσάρεστες συνέπειες για επιχειρηματίες που ακολούθησαν οδηγίες στο παρελθόν.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη