Αντίθετος στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για στειρώσεις σε αδέσποτα, επικαλούμενος παρανομίες, ο Μ. Σπυριδάκης


 Από τις πρώτες μέρες ανάληψης των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής φάνηκε πως η διαχείριση των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων από την πλευρά του Δήμου Ιεράπετρας θα έχει αλλαγές και διαφορετικές προσεγγίσεις, κάτι το οποίο φάνηκε και στην πρόσφατη, πρώτη, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όταν κλήθηκε να συζητήσει ένα σχετικό θέμα.

Το αίτημα εθελόντριας κτηνιάτρου να πραγματοποιήσει στειρώσεις στο χώρο των παλιών σφαγείων της Ιεράπετρας, εκεί όπου τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σχεδόν 2.000 ανάλογες ενέργειες από εθελοντές τέθηκε προς ψήφιση από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και κτηνίατρο Μιχάλη Σπυριδάκη, έχοντας σχετική θετική εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου, και τελικά ακολούθησε μια έντονη συζήτηση με τον κ. Σπυριδάκη να εξηγεί τους λόγους για τους οποίους διαφωνεί με την συγκεκριμένη πρακτική, την οποία τελικά ο ίδιος όπως και η κα Αϊβαλιώτη από την δημοτική παράταξη, δεν ψήφισαν επιλέγοντας τη στάση του λευκού.

Ακούστε παρακάτω από το 2:56:17 και έπειτα

Ο κ. Σπυριδάκης μίλησε στο Ράδιο Λασίθι για τους λόγους που τον οδήγησαν στη συγκεκριμένη στάση αναφέροντας πως η συγκεκριμένη πρακτική στο συγκεκριμένο χώρο εμπεριέχει διάφορες παράνομες πράξεις αφού δεν πληρούνται συγκεκριμένες υγειονομικές προϋποθέσεις ενώ το κτίριο δεν διαθέτει πολεοδομική άδεια. Παράλληλα τόνισε  πως δεν συμφωνεί γενικότερα με την πρακτική εθελοντικών στειρώσεων από διάφορους συλλόγους τους οποίους κατηγόρησε για σκοπιμότητες και για μη φιλοζωικό χαρακτήρα.

Στην συνεδρίαση της προηγούμενης Τετάρτης ο κ. Σπυριδάκης είχε αναφερθεί και σε παλαιότερη πρόταση του ίδιου η οποία, με τη σύμφωνη γνώμη κι άλλων κτηνιάτρων, θα προέβλεπε την παραχώρηση χώρων ιδιωτικών ιατρείων προς χρήση από τους εθελοντές κτηνιάτρους, κάτι το οποίο έγινε δεκτό από τον Δήμαρχο Ιεράπετρας και αναμένεται να εξεταστεί ώστε να έρθει προς ψήφιση σε άλλη συνεδρίαση.

Σε σχέση με τη συγκεκριμένη εισήγηση για την οποία έπρεπε να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Σπυριδάκης πρότεινε την αναβολή της ψήφισης του θέματος με σκοπό να εξεταστεί το ζήτημα της νομιμότητας, κάτι που δεν έγινε δεκτό και έτσι η απόφαση ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία ώστε να πραγματοποιηθούν περίπου 150 προγραμματισμένες στειρώσεις ζώων το τριήμερο 25 με 28 Ιανουαρίου.

Σχετικά με την απόφαση αυτή ο κ. Σπυριδάκης ανέφερε πως το Δημοτικό Συμβούλιο παραπλανήθηκε υπογραμμίζοντας πως ο ίδιος συμφωνεί με την αναγκαιότητα να γίνονται στειρώσεις ώστε να υπάρχει μια διαχείριση του προβλήματος στο Δήμο αν και κάτι τέτοιο δεν αποτελεί μια μόνιμη λύση ενώ αφήνει τον Δήμο Ιεράπετρας, τον ίδιο προσωπικά ως αρμόδιο αντιδήμαρχο και τις υπηρεσίες του Δήμου έκθετες σε περίπτωση που γίνουν έλεγχοι από υπηρεσίες της Περιφέρειας στο συγκεκριμένο χώρο.

 
 
Μιχάλης Σπυριδάκης - Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας_19.01.24
     

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη