Αντίθετη στα ιδιωτικά πανεπιστήμια η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων


 Η Κυβέρνηση σε άμεση συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζουν το έργο υποβάθμισης της Παιδείας. Με μια σειρά νομοθετημάτων που θα κατατεθούν γίνεται προσπάθεια παράκαμψης του άρθρου 16 το Συντάγματος με σκοπό της προώθηση των ιδιωτικών πανεπιστημίων στην ελληνική κοινωνία.

Παράλληλα τα σχολεία συνεχίζουν να έχουν ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό και εμείς στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία το βιώνουμε καθημερινά από την αρχή της χρονιάς καθώς τα παιδιά μας δεν έχουν ακόμα Γενάρη μήνα καθηγητές χορού, κινηματογράφου και εμπειροτέχνες μουσικούς με αποτέλεσμα
εκατοντάδες ώρες να χάνονται σε κάθε σχολείο. Σε αυτό προσθέτουμε τα ακατάλληλα κτίρια στα οποία στεγάζονται πολλά σχολεία χωρίς αίθουσες για τις ανάγκες του εκπαιδευτικού έργου, με την απουσία συντήρησης χρόνων να είναι εμφανής.

Αναρωτιόμαστε ποιο από τα παραπάνω προβλήματα έρχεται να λύσει το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί.

Το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει την πάγια τακτική του να αδιαφορεί για αυτά τα προβλήματα, σε αντίθεση με την ευαισθησία αλλά καρτ που δείχνει στα υπό κατάληψη σχολεία που κύριο αίτημά τους έχουν την μη προώθηση του νομοσχεδίου και θέτει φραγμούς στα όνειρα τους εντατικοποιώντας το σχολείο με εξετάσεις τύπου Πανελλαδικών και την ελάχιστη βάση εισαγωγής.

Εμείς ως γονείς και με αυτό το νομοσχέδιο θα βάλουμε ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πετύχουν τα παιδιά μας στις πανελλήνιες και να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα ενώ οικογένειες με οικονομική άνεση θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Στηρίζουμε με όλες τις δυνάμεις και την φυσική μας παρουσία τις κινητοποιήσεις των παιδιών μας, βρισκόμαστε δίπλα τους στον δίκαιο αγώνα που κάνουν απαιτώντας το μέλλον που τους αξίζει.

Πέμπτη 18 Γενάρη 2024 στις 12.00 μ.μ. στα Προπύλαια

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη