Μήνυμα ενότητας στην κοπή πίτας της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου [βίντεο]

 


Με την παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Ιωάννη Ανδρουλάκη, των περιφερειακών συμβούλων του νομού και με τις ευλογίες των Μητροπολιτών Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Γερασίμου και Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κύριλλου, την συμμετοχή των τοπικών Αρχών και Φορέων, πολιτών και των υπαλλήλων της Π.Ε. Λασιθίου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου.

Σε κλίμα θερμό και αισιόδοξο ο Περιφερειάρχης Κρήτης, στη σύντομη ομιλία του, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ενότητα που απαιτείται από όλους τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης ώστε να έρχονται τα επιθυμητά αποτελέσματα τονίζοντας παράλληλα πως οι νέοι Δήμαρχοι δεν θα έχουν εύκολο έργο μπροστά τους εξαιτίας του υποβαθμισμένου ρόλου της αυτοδιοίκησης και των εμποδίων που θα συναντούν από το κεντρικό κράτος.

Ο κ. Αρναουτάκης επεσήμανε πως περιπτώσεις όπως αυτές της απένταξης των συμπληρωματικών έργων των Μπραμιανών από το Ταμείο Ανάκαμψης ή ο σχεδιασμός για τα θαλάσσια αιολικά πάρκα σε Άγιο Νικόλαο και Σητεία απαιτούν μεγάλη προσπάθεια για να αντιμετωπιστούν, ταυτόχρονα όμως δείχνουν και το απρόβλεπτο τοπίο στο οποίο είναι αναγκασμένη να κινείται τόσο η Περιφερειακή όσο και οι Δημοτικές αρχές.

Παρούσα στην τελετή κοπής της πίτας ήταν και τόσο η βουλευτής του νομού Κατερίνα Σπυριδάκη όσο και ο διοικητής της 7ης ΥΠΕ και περιφερειακός σύμβουλος Νεκτάριος Παπαβασιλείου, στους οποίους ο κ. Αρναουτάκης απευθύνθηκε ζητώντας τους στήριξη και βοήθεια ώστε να διεκδικηθούν καλύτερες λύσεις για τα προβλήματα όλου του νομού.

Δείτε μερικές φωτογραφίες και βίντεο:

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη