Εθελοντές για την πλήρη λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών ψάχνει ο Δήμος Ιεράπετρας

 


Μια νέα σκέψη σχετικά με τη λειτουργία των δημοτικών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών του Δήμου Ιεράπετρας που από χθες, Παρασκευή, παρουσιάστηκε παρουσιάστηκε στους γονείς των παιδιών έχει αρχίσει να προκαλεί έντονες συζητήσεις και αντιδράσεις από αρκετούς γονείς.

Με e-mail που απέστειλε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανδρέας Σκουλούδης στους γονείς γίνεται η γνωστή η πρόθεσή του για την προσέλκυση εθελοντών οι οποίοι θα μπορούν να συνδράμουν στο έργο των παιδαγωγών με στόχο οι σταθμοί να λειτουργούν με το πλήρες ολοήμερο ωράριο μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Από την αρχή της φετινής σχολικής χρονιάς είχε γίνει φανερό το πρόβλημα με την υποστελέχωση των σταθμών και του μεγάλου αριθμού παιδιών αφού δεν έγιναν οι απαιτούμενες προσλήψεις, πρόβλημα που δεν πρόκειται να λυθεί άμεσα.

Τελικά αυτή τη στιγμή με εξαίρεση τον παιδικό σταθμό στην Αγία Φωτεινή σε καμία άλλη δημοτική δομή δεν λειτουργεί το ολοήμερο ωράριο οι οποίοι κλείνουν 1,5 ώρα νωρίτερα δημιουργώντας πρόβλημα κυρίως σε εργαζόμενους γονείς.

Με αυτά τα δεδομένα ο αντιδήμαρχος προτείνει τη δημιουργία εθελοντικών ομάδων από γονείς, πρακτική που ακολουθείται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι θα καλύπτουν εναλλάξ αυτά τα κενά στους σταθμούς τους οποίους βρίσκονται τα παιδιά τους μέχρι να γίνουν οι προσλήψεις που απαιτούνται.

Η σχετική νομοθεσία του 2021 που επιτρέπει στους Δήμους την απασχόληση εθελοντών με την υπογραφή σχετικής σύμβασης, ακόμα μελετάται στις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να φανεί αν καλύπτει πλήρως τη συγκεκριμένη πρόταση όπως και το γεγονός αν χρειαστεί να παρθεί σχετική απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου ή όχι.

To έγγραφο που εστάλη στους γονείς:


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη