«Τέλος» στη δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων στο Δήμο Ιεράπετρας θέλει να βάλει ο Μιχάλης Σπυριδάκης

 


Ένα πολύ διαφορετικό προσανατολισμό στη διαχείριση των αρμοδιοτήτων του επιθυμεί να φέρει ο νέος αντιδήμαρχος, αλλά έμπειρος στα αυτοδιοικητικά της Ιεράπετρας, Μιχάλης Σπυριδάκης, ο οποίος μίλησε στο Ράδιο Λασίθι και παρουσίασε τους στόχους του για δύο σημαντικά θέματα της περιοχής που θα κληθεί να διαχειριστεί.

Το πρώτο απ’ αυτά είναι η διαχείριση των αδέσποτων ζώων θέμα για το οποίο ανάφερε πως η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν το χειρίστηκε σωστά και παρά το έργο που έγινε, αυτό δεν είναι ικανό να λύσει το πρόβλημα μακροπρόθεσμα.

Για το λόγο αυτό ανέφερε πως ο ίδιος θα επιδιώξει να σταματήσει τη δημιουργία του νέου καταφυγίου αδέσποτων ζώων, έργο το οποίο είναι σε εξέλιξη, αφού για να λειτουργήσει με τις σωστές και νόμιμες προϋποθέσεις θα χρειαστεί κτηνιάτρους, φροντιστές των ζώων και καθαριστές, έξι υπαλλήλους συνολικά για τα 50 ζώα που θα φιλοξενεί, και κάτι τέτοιο θα φέρει μια μεγάλη πληγή στα οικονομικά του Δήμου που τελικά μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των ανταποδοτικών τελών.

Με ανάλογο σκεπτικό αναφέρθηκε και στην υπάρχουσα δομή η οποία λειτουργεί για την προσωρινή στέγαση αδέσποτων ζώων και για διαδικασίες στειρώσεων στο χώρο των παλιών σφαγείων, χώρο για τον οποίο ανέφερε πως λειτουργεί χωρίς άδεια και αφήνει το Δήμο εκτεθειμένο σε ενδεχόμενους ελέγχους αφού δεν τηρεί απαραίτητες προδιαγραφές.

Ο κ. Σπυριδάκης τόνισε πως δικός του στόχος είναι να γίνει μια ορθολογική διαχείριση των αδέσποτων ζώων με βάση τις προτάσεις της Πανελλήνιας Κτηνιατρικής Ομοσπονδίας της οποία είναι μέλος, και πρόεδρος Κρήτης, και για το λόγο αυτό θα χρειαστούν και πολιτικές παρεμβάσεις αφού η υπάρχουσα, νέα νομοθεσία, για τα αδέσποτα ζώα, δεν λαμβάνει υπόψιν της τις επιστημονικές προσεγγίσεις των κτηνιάτρων.

Νήσος Χρυσή

Ο νέος αντιδήμαρχος αναφέρθηκε και στο ζήτημα της νήσου Χρυσής το οποίο θα αναλάβει, τονίζοντας πως στόχος θα είναι να περάσουν στα χέρια του Δήμου τα «κλειδιά» της Χρυσής και να αλλάξει τελικά το μοντέλο διαχείρισης και λειτουργίας που προωθείται μέσα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και τον ΟΦΥΠΕΚΑ. Για το λόγο αυτό όπως είπε θα έρθει σε συνεννόηση με όσους εμπλέκονται έμμεσα ή άμεσα με τη νήσο Χρυσή (πλοιοκτήτες, καταστηματάρχες, κλπ) ώστε να χαραχθεί ένας διαφορετικός τρόπος με τον οποίο θα κινηθεί πλέον ο Δήμος Ιεράπετρας.

ΑΚΟΥΣΤΕ(ΕΔΩ)

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη