Κρήτη: Βράχοι έπεσαν πάνω σε ΙΧ – Από θαύμα σώθηκαν οι επιβαίνοντες

 


Παρ ολίγον ατύχημα σήμερα το πρωί στο κουρταλιώτικο φαράγγι, όταν ένας βράχος «προσγειώθηκε» σε διερχόμενο ιχ. Ο βράχος χτύπησε στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και ευτυχώς δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί.

Το περιστατικό σημειώθηκε σήμερα το πρωί και ενώ το όχημα κινούντα προς Πλάκιά. Τμήματα βράχου, στο ύψος της εκκλησίας της Αγίας Κυριακής, αποκολλήθηκαν έπεσαν πάνω στο όχημα, και του προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στο πίσω μέρος, το οποίο κυριολεκτικά διαλύθηκε όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του ekriti.

Συνεργεία της περιφέρειας έσπευσαν άμεσα στο σημείο απομάκρυναν το βράχο και τις υπόλοιπες πέτρες που είχαν πέσει στο οδόστρωμα ενώ πραγματοποιούν επιτόπιο έλεγχο στο φαράγγι , στο οποίο να σημειωθεί έχει ολοκληρωθεί το έργο βραχoπροστασίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των μηχανικών ο βράχος αποκολλήθηκε από υψηλό σημείο και πιθανολογείται ότι η κατολίσθηση προκλήθηκε ύστερα από εργασίες που πραγματοποίησε στην περιοχή η ΔΕΗ.

Όπως δήλωσε στο ekriti η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή, στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων μετέβησαν άμεσα στο σημείο για αυτοψία και ο δρόμος αφού καθαρίστηκε από τον βράχο, τις πέτρες και τα χώματα, παραδόθηκε άμεσα στην κυκλοφορία.
Η κα Λιονή τόνισε ότι στο σημείο που έγινε η αποκόλληση, υπάρχει προστατευτικό τοιχίο, ωστόσο ο βράχος που έπεσε βρισκόταν σε πιο ψηλό σημείο, υπερπήδησε το τοιχίο και κατέληξε πάνω στο αυτοκίνητο.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη