Κλείνει στις 14 Φεβρουαρίου το υποθηκοφυλακείο Ιεράπετρας

 


Δεκάδες υποθυκοφυλακεία σε όλα την Ελλάδα, ανάμεσα τους και αυτό της Ιεράπετρας, κλείνουν οριστικά με τις σχετικές αποφάσεις να έχουν δημοσιευτεί από την προηγούμενη εβδομάδα σε ΦΕΚ προβλέποντας τις ημερομηνίες και τον τρόπο που θα εξυπηρετούνται πλέον οι πολίτες και οι εμπλεκόμενοι νομικοί και συμβολαιογράφοι.

Παρά τις διαβεβαιώσεις πως το κλείσιμο της υπηρεσίας δεν θα ερχόταν μέχρι την ψηφιοποίηση του αρχείου του, αυτό δεν έχει συμβεί (ούτε έχει ξεκινήσει) στο υποθηκοφυλακείο της Ιεράπετρας όπως και στη συντριπτική πλειονότητα των αντίστοιχων υπηρεσιών της χώρας.

Στην περίπτωση της Ιεράπετρας το κλείσιμο θα έρθει άμεσα, στις 14

Φεβρουαρίου, και πλέον μετά τις πρόσφατες αποφάσεις για την κατάργηση 139 υπηρεσιών και τα 227 που είχαν κλείσει το 2019 σε όλη τη χώρα παραμένουν μόλις 26 υπηρεσίες.

Εφόσον δεν υπάρξει κάποια αλλαγή της τελευταίας στιγμή οι πολίτες της Ιεράπετρας θα πρέπει να μεταφέρονται στον Άγιο Νικόλαο για τη διαχείριση των υποθέσεών τους, ενώ το αρχείο της Ιεράπετρας θα παραμείνει στο χώρο του και όπως συνέβη και στην περίπτωση της Νεάπολης το υποθυκοφυλακείο της οποίας είχε κλείσει το 2019, θα μετατραπεί σε αρχειοφυλακείο το οποίο, άγνωστο από πότε, θα ανοίγει κάποιες μέρες το μήνα.

Ο δικηγόρος Μανώλης Καλαϊτζάκης, μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι, τόνισε πως η εξέλιξη αυτή θα προκαλέσει μια πολύ μεγάλη ταλαιπωρία σε όλους τους ενδιαφερόμενους οι οποίοι για να καταθέτουν και να παρακολουθούν την πορεία μιας αίτησης θα πρέπει να μεταβαίνουν μέχρι τον Άγιο Νικόλαο. Ο ίδιος τόνισε πως η παράταση του κλεισίματος θα έδινε μια προσωρινή λύση και είναι ένα μέτρο που θα πρέπει να διεκδικηθεί από τους φορείς της Ιεράπετρας σε συνεννόηση με τους φορείς του νομού.

 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη