Μ. Φραγκούλης: «Δεν υπάρχουν ούτε 4 εκατ. ούτε 1 ευρώ για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Ιεράπετρας»


 Νέα και ιδιαίτερα αρνητικά δεδομένα για την πορεία ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Ιεράπετρας και κατ’ επέκταση τη διαδικασία κατεδαφίσεων των αυθαίρετων κατασκευών των καταστημάτων παρουσίασε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, μετά από διαδοχικές συναντήσεις που είχαν προηγηθεί για το θέμα τόσο στα αρμόδια Υπουργεία όσο και με τοπικούς φορείς.

Η νεότερη εξέλιξη που ανατρέπει τα όσα γνώριζαν οι καταστηματάρχες της περιοχής είναι πως τα περιβόητα 4 εκατ. ευρώ τα οποία ο βουλευτής Λασιθίου και πρώην Υπουργός, Γιάννης Πλακιωτάκης, είχε ανακοινώσει πως είχαν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και αφορούσαν την ένταξη της Χερσαίας Ζώνης και της πρώτης φάσης ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Ιεράπετρας, δεν υπάρχουν πια!

Το αν τα έργα αυτά απεντάχθηκαν όπως πολλά άλλα έργα για ανακατεύθυνση πόρων στις περιοχές της Θεσσαλίας ή δεν πρόλαβαν να ενταχθούν καν, δεν είναι γνωστό, το βέβαιο είναι όμως πως πλέον η συνολική ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Ιεράπετρας δεν απαιτεί απλά μια πρόσθετη χρηματοδότηση για να συμπληρωθεί το ποσό των 7 εκατ. ευρώ που είχε προϋπολογισθεί αρχικά, αλλά το συνολικό ποσό εφαρμογής της μελέτης θα πρέπει να υπολογίζεται πλέον στα 9 εκατ. ευρώ μετά τις τελευταίες αυξήσεις.

Πλέον η κατάσταση βρίσκεται ξανά στο μηδέν και παράλληλα υπάρχει και το δεδομένο των κατεδαφίσεων στις οποίες είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης αφού δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση.

Ήδη, οι επιχειρηματίες, όπως λέει στο Ράδιο Λασίθι ο πρόεδρος του Συλλόγου Καφέ-Εστίασης, Μανώλης Μιχελαράκης, είναι έτοιμοι για προσφυγή στη δικαιοσύνη ζητώντας προσωρινή αναβολή της διαδικασίας κατεδαφίσεων. Μια λύση με μεγάλο κόστος την οποία ακολούθησαν και οι καταστηματάρχες στην Ελούντα η οποία όμως αυτή τη στιγμή μοιάζει μονόδρομος.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας τόνισε πως θα γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις ώστε να μην προχωρήσει καμία διαδικασία κατεδάφισης, μέχρι να εξασφαλιστεί η πορεία ανάπλασης του παραλιακού μετώπου και μένει πλέον να φανεί με ποιο τρόπο θα αναζητηθεί η πηγή χρηματοδότησης για την εφαρμογή της μελέτης ανάπλασης.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη