Aποφάσεις για κινητοποιήσεις από τον Αγροτικό Σύλλογο Ιεράπετρας


 Πολλές είναι οι συζητήσεις των αγροτικών φορέων της Κρήτης το τελευταίο διάστημα με φόντο τις κινητοποιήσεις που εξελίσσονται στην υπόλοιπη Ελλάδα και όπως φαίνεται έχει έρθει η ώρα για τις πρώτες συντονισμένες ενέργειες και σε επίπεδο Κρήτης.

Όπως λέει στο Ράδιο Λασίθι ο γραμματέας του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας, Μιχάλης Βιαννιτάκης, οι αγροτικοί φορείς του νησιού έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε μια νέα προσπάθεια διεκδικήσεων για λύσεις που αφορούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος σε επίπεδο Κρήτης, τα οποία, σημείωσε, έχουν αρκετές διαφοροποιήσεις με αυτά των αγροτών της υπόλοιπης Ελλάδας.

Οι τελικές αποφάσεις δεν έχουν ακόμα παρθεί και για το λόγο αυτό ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος προγραμματίζει άμεσα γενική συνέλευση με σκοπό να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή αγροτών της περιοχής και να παρθούν οι ανάλογες αποφάσεις.

Ο κ Βιαννιτάκης στάθηκε ιδιαίτερα και στην εφαρμογή της καραντίνας σε επίπεδο Κρήτης για παραγωγούς μελιτζάνας, πιπεριάς και ορισμένων άνθεων η οποία αναμένεται να ξεκινήσει προς το τέλος του μήνα. Ο γραμματέας του Συλλόγου τόνισε πως οι παραγωγοί που επηρεάζονται, περίπου 500 άτομα,  θα πρέπει άμεσα να προχωρήσουν στις κατάλληλες κινήσεις για να εγγραφούν στο φυτοϋγειονομικό μητρώο. Την προετοιμασία των αιτήσεων θα αναλάβει ο Αγροτικός Σύλλογος ενώ άμεσα θα ανακοινωθεί και μια ενημερωτική συνάντηση με τους γεωπόνους της περιοχής οι οποίοι αναμένεται να έχουν σημαντικό ρόλο στους ελέγχους που θα γίνονται υπό την εποπτεία των αρμόδιων υπηρεσιών της Π.Ε. Λασιθίου.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη