Ένα γεμάτο καρναβαλικό τριήμερο προετοιμάζεται στο Δήμο Ιεράπετρας

 


Μπορεί οι φετινές απόκριες να απέχουν περισσότερο από ένα μήνα, όμως οι προετοιμασίες για τις φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις στο Δήμο Ιεράπετρας έχουν ξεκινήσει και υπάρχει ήδη μια πρώτη εικόνα για όσα θα εξελιχθούν το επόμενο διάστημα.

Το πρόσφατο δυστύχημα του 17χρονου Μάριου έχει αφήσει μια βαριά σκιά πάνω στην πόλη κάτι που οδήγησε τον Νέο Πολιτιστικό Σύλλογο να αποσυρθεί από τη διοργάνωση, όπως έκανε τα τελευταία χρόνια. Παρόλα αυτά όπως λέει στο Ράδιο Λασίθι η αρμόδια αντιδήμαρχος Φωτεινή Περακάκη, από πλευράς Δήμου έχει ήδη αποφασιστεί το βασικό πλάνο γύρω από το οποίο θα κινηθούν οι φετινές εκδηλώσεις, ενώ ο Νέος Πολιτιστικός Σύλλογος έχει σκοπό να βοηθήσει όπως μπορεί στην προετοιμασία που θα χρειαστεί. Παράλληλα κάλεσε όλους τους φορείς αλλά και πολίτες εφόσον το επιθυμούν να συνδράμουν στις εκδηλώσεις είτε με τις ιδέες τους είτε με την εθελοντική τους δράση.

Η κα Περακάκη τόνισε πως τα τελευταία χρόνια το καρναβάλι της Ιεράπετρας έχει καταφέρει να γίνει γνωστό ευρύτερα στην Κρήτη κι αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί και θα ενισχυθεί με σκοπό την προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων επισκεπτών αλλά και μιας ευκαιρίας για διασκέδαση σε όλους τους κατοίκους της περιοχής.

Φέτος, όπως λέει, έχει προγραμματιστεί ένα τριήμερο εκδηλώσεων την Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή της Μεγάλης Αποκριάς. Πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή 15 Μαρτίου προετοιμάζεται μια βραδιά με καντάδες στην πόλη με παραδοσιακά μασκαρέματα. Το Σάββατο σε συνεργασία με το Σύλλογο Δρομέων Υγείας θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα το «Πιτζάμα Run», μια εκδήλωση παρόμοια με το Santa Run στο οποίο ο κόσμος θα φορέσει τις πιτζάμες του και θα δώσει ένα διαφορετικό χρώμα στην πόλη. Παράλληλα τα νυχτερινά καταστήματα της Ιεράπετρας θα μπορούν να είναι ανοιχτά από νωρίς ώστε το προηγούμενο βράδυ πριν το καρναβάλι να δώσει τον παλμό.

Την Κυριακή 17 Μαρτίου θα γίνει το καθιερωμένο καρναβάλι στην Ιεράπετρας με τις λεπτομέρειες για τον τρόπο συμμετοχής να αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα.  Για το καρναβάλι έχει ήδη συμφωνήσει για τη συμμετοχή του γνωστός, ιδιαίτερα στις νεαρότερες ηλικίες γνωστός παρουσιαστής, ενώ τα χρήματα που θα δαπανηθούν εκ μέρους του Δήμου Ιεράπετρας θα είναι όσα δινόταν και τα περασμένα χρόνια, δηλαδή 13 με 15.000 ευρώ.

Πέρα όμως από αυτό το τριήμερο, στις φετινές απόκριες έχει ήδη προγραμματιστεί να γίνει ακόμα ένα καρναβάλι στην περιοχή του Κουτσουρά-Μακρύ Γιαλού, την προηγούμενη Κυριακή 10 Μαρτίου σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο της περιοχής.

Για την Καθαρά Δευτέρα που ακολουθεί από πλευράς Δήμου Ιεράπετρας δεν θα γίνει κάποια δράση, όμως πολλοί τοπικοί σύλλογοι ετοιμάζονται για τις δικές του δράσεις κάποιες εκ των οποίων θα γίνουν στο Δασάκι του Κουτσουρά, τον Άγιο Στέφανο και την Παχειά Άμμο.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη