Παράταση των κατεδαφίσεων με ένδικα μέσα ψάχνουν οι καταστηματάρχες της Ιεράπετρας

 


Σε διαρκή κινητικότητα βρίσκονται την τελευταία εβδομάδα οι καταστηματάρχες του παραλιακού μετώπου της Ιεράπετρας με σκοπό, για άλλη μια φορά, να αντιμετωπιστεί το ζήτημα των κατεδαφίσεων αυθαίρετων κατασκευών στις οποίες είναι έτοιμη να προχωρήσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης.

Το βράδυ της Τρίτης πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου μεταξύ του Συλλόγου Εστίασης και των μελών του στην οποία έδωσε το παρών ο πρόεδρος του ΔΣ, Νίκος Τζουμάκας, και ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Μιχάλης Μπαχλιτζανάκης, στην οποία συζητήθηκαν οι πρόσφατες εξελίξεις και το νέο δεδομένο που έχει προστεθεί τις τελευταίες μέρες μετά την ενημέρωση πως «χάθηκαν» τα 4 εκατ. ευρώ τα οποία θα έπρεπε να ήταν διαθέσιμα μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης για την υλοποίηση της πρώτης ανάπλασης της μελέτης ανάπλασης του παραλιακού μετώπου.

Πρώτη και άμεση κίνηση η οποία συζητήθηκε χθες είναι η προσφυγή στη δικαιοσύνη με σκοπό να εκδοθούν διαταγές αναστολής κατεδαφίσεων για κάθε μια επιχείρηση ακολουθώντας την ίδια διαδικασία και προσλαμβάνοντας την ίδια δικηγόρο που ασχολήθηκε με την πρόσφατη ανάλογη περίπτωση της Ελούντας.

Με τον τρόπο, όπως λέει στο Ράδιο Λασίθι, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Ιεράπετρας, Μανώλης Μιχελαράκης, θα επιχειρηθεί να κερδηθεί χρόνος ώστε να περάσει τουλάχιστον το φετινό καλοκαίρι με σκοπό να αποδειχθεί στην πράξη αν θα βρεθεί τελικά χρηματοδότηση και να υπάρξει σαφές χρονοδιάγραμμα για τη διαδικασία της ανάπλασης.

Ενδεχόμενες κατεδαφίσεις σε όλο το παραλιακό μέτωπο της πόλης θα έφερνε μια τεράστια ζημιά σε όλη την πόλη, για τουλάχιστον 2-3 χρόνια αφού θα υπάρξει ένα μεγάλο τουριστικό πλήγμα και αυτό θα πρέπει να ανατραπεί, τόνισε επίσης ο κ. Μιχελαράκης.

Μια πρόταση η οποία επίσης συζητήθηκε είναι να προχωρήσει η διαδικασία ανάπλασης μέσω ΣΔΙΤ στην οποία θα συμμετέχουν οι ίδιοι οι επιχειρηματίες οι οποίοι θα πληρώσουν μέρος τις αναπλάσεις στα καταστήματά τους και ως αντάλλαγμα θα απαλλαγούν από τα τέλη χρήσης των κοινόχρηστων χώρων.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη