Διεκδίκηση από κοινού για τα Νοσοκομεία και επίσκεψη στον Υπουργό Υγείας αποφάσισαν οι τέσσερις Δήμαρχοι του Λασιθίου


 Την απόφαση να διεκδικήσουν από κοινού τη στελέχωση των Νοσοκομείων του Λασιθίου από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας πήραν οι τέσσερις Δήμαρχοι του νομού σε συνάντηση που είχαν σήμερα στον Άγιο Νικόλαο για να συζητήσουν αυτό και μόνο το θέμα.

Ο Δήμαρχος της Ιεράπετρας, Μανώλης Φραγκούλης, μίλησε στο Ράδιο Λασίθι τονίζοντας πως και από τις τέσσερις πλευρές υπάρχει η πρόθεση να ξεκινήσει μια διαφορετική πολιτική και να υπάρχει μια ενιαία διεκδίκηση και κοινή φωνή στα προβλήματα που αφορούν όλο το νομό, όπως είναι αυτό των Νοσοκομείων ή του ΒΟΑΚ.

Στόχος είναι να σταματήσει η αντιπαλότητα και οι κινήσεις από τον κάθε Δήμο εις βάρους του άλλου, κάτι που όπως υπογράμμισε ο κ. Φραγκούλης έχει παίξει ρόλο στην υστέρηση του Λασιθίου σε σχέση με τους άλλους Δήμους της Κρήτης.

Στο πλαίσιο αυτό το οποίο έγινε δεκτό από όλους σήμερα, αποφασίστηκε πως σχετικά με τα προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουν τα τρία Νοσοκομεία θα υπάρξει ενιαία διεκδίκηση με στόχο την κάλυψη των θέσεων με βάση τους υπάρχοντες οργανισμούς λειτουργίας των Νοσοκομείων.

Ο κ. Φραγκούλης τόνισε πως η ευθύνη για την ομαλή λειτουργία των Νοσοκομείων βαρύνει αποκλειστικά την κυβέρνηση και η τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει ούτε τη οικονομική ούτε τη νομική δυνατότητα να συνδράμει στη λύση των προβλημάτων που παρουσιάζονται.

Με αυτό το σκεπτικό αποφασίστηκε να ζητηθεί συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, με την παρουσία των δύο βουλευτών του νομού και την αναπληρώτρια Υπουργό κα Αγαπηδάκη ώστε να τεθεί το ζήτημα των Νοσοκομείων του Λασιθίου σε ένα νέο πλαίσιο και να γίνει σαφές στο Υπουργείο ότι απαιτούνται συνολικές λύσεις.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη