Το χθες, το σήμερα, και το αύριο στο «αυθαίρετο» παραλιακό μέτωπο της Ιεράπετρας

 


Με τα οχήματα του Δήμου Ιεράπετρας σταθμευμένα δίπλα στο φρούριο του Καλέ με τρόπο που να εμποδίζει κάποια αιφνίδια προσπάθεια για κατεδαφίσεις, όλοι οι καταστηματάρχες του παραλιακού μετώπου και ολόκληρη η πόλη της Ιεράπετρας βρίσκεται εν αναμονή εξελίξεων σχετικά με το θέμα των κατεδαφίσεων.

Μέχρι τώρα οι κινήσεις που έχουν γίνει με μοναδικό στόχο την παράταση των προγραμματισμένων κατεδαφίσεων ώστε οι επιχειρήσεις να λειτουργήσουν υπό φυσιολογικές συνθήκες το καλοκαίρι που έρχεται δεν έχουν φέρει αποτελέσματα και πλέον εκκρεμούν ακόμα κάποιες επαφές στις αρχές της επόμενης εβδομάδας για να προκύψουν οι οριστικές, όπως φαίνεται, εξελίξεις.

Παράλληλα όπως φάνηκε και στην πρόσφατη κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας έχει ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση που αφορά την επόμενη μέρα και κατά πόσο είναι εφικτός και ρεαλιστικός ο στόχος της εύρεσης χρηματοδότησης για την υλοποίηση της μελέτης ανάπλασης (η έγκριση της οποίας προϋποθέτει να γίνουν κατεδαφίσεις), τα συνολικά χρονοδιαγράμματα όλων αυτών των διαδικασιών. Οι συζητήσεις στρέφονται και στο παρελθόν και στον τρόπο με τον οποίο στο πέρασμα των χρόνων οδηγήθηκαν οι επιχειρήσεις σε αυτό το σημείο.

Οι πρώην Δήμαρχοι Ιεράπετρας Μανώλης Μαστοράκης και Θεοδόσης Καλαντζάκης, ο πρώτος και ο τελευταίος αντίστοιχα απ΄ όσους διαχειρίστηκαν το ζήτημα της λειτουργίας των επιχειρήσεων εν μέσω ενός θολού νομικού καθεστώτος που προέκυψε από το 2007 έως το 2015 , μίλησαν σήμερα στο Ράδιο Λασίθι παρουσιάζοντας πολλές απ’ τις πτυχές του ζητήματος.

Ο κ. Μαστοράκης υπεραμύνθηκε της τότε απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και κατευθύνσεων που δόθηκαν στις επιχειρήσεις της παραλίας να προχωρήσουν σε κατασκευές, τονίζοντας πως αρχικά η απόφαση αυτή είχε κριθεί νόμιμη, στη συνέχεια όμως λόγω των παραβάσεων εκ μέρους των επιχειρήσεων και της αλλαγής της νομοθεσίας δεν ήταν εφικτό να γίνει δικαστική προσφυγή ενάντια στα πρωτόκολλα κατεδάφισης τα οποία εκδόθηκαν το 2015.

Απ’ την πλευρά του ο κ. Καλαντζάκης αναφέρθηκε στις κινήσεις που έγιναν επί των ημερών του με στόχο αφενός την εξομοίωση της χερσαίας και λιμενικής ζώνης του παραλιακού μετώπου αλλά και την ολοκλήρωση της μελέτης για τη συνολική ανάπλαση του παραλιακού μετώπου.

Στο Ράδιο Λασίθι μίλησε και ο επιχειρηματίας Δημήτρης Τρικοίλης ο οποίος υπογράμμισε πως εξαρχής υπήρξαν παρατυπίες στον τρόπο με τον οποίο δόθηκαν οδηγίες και ξεκίνησαν οι κατασκευές του παραλιακού μετώπου.

Ακούστε αναλυτικά:

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη