Μετά την Ιεράπετρα παίρνει σειρά το Μύρτος για κατεδαφίσεις κατασκευών στο παραλιακό μέτωπο

 


Άλλo ένα πρόβλημα παρόμοιο με αυτό του παραλιακού μετώπου της πόλης της Ιεράπετρας έρχεται να προστεθεί, αυτή την φορά στην κοινότητα του Μύρτους και αφορά κατεδαφίσεις παράνομων κατασκευών.

Τα νέα δεδομένα έγιναν γνωστά μόλις χθες όταν έφτασε στο Δήμο Ιεράπετρας η πληροφορία ότι έχουν εκδοθεί πρωτόκολλα κατεδάφισης αυθαίρετων εξωτερικών κατασκευών για κάποιες επιχειρήσεις από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης.

Το πρωτόκολλα αυτά δεν έχουν παραληφθεί ακόμα από τους καταστηματάρχες και δεν είναι γνωστός ο αριθμός των επιχειρήσεων που επηρεάζονται. Λεπτομέρειες αναμένεται να γίνουν γνωστές εντός της ημέρας, ενώ οι εργασίες κατεδαφίσεων δεν αναμένεται να γίνουν άμεσα αλλά από το επόμενο φθινόπωρο και έπειτα.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Μύρτους μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι ανέφερε πως μέχρι και χθες που και ο ίδιος ενημερώθηκε για τις εξελίξεις δεν υπήρχε καμία ένδειξη ότι υπήρχε πρόβλημα με την περιοχή. Αντιθέτως οι παραλιακές κατασκευές είχαν απασχολήσει στο παρελθόν τη δικαιοσύνη και είχαν γίνει δύο ξεχωριστές διαδικασίες για πρωτόκολλα κατεδάφισης που αφορούσαν όλο το παραλιακό μέτωπο και για το ενοίκιο που έπρεπε να πληρώνουν οι ιδιοκτήτες στην Κτηματική Υπηρεσία. Για τις περιπτώσεις των κατεδαφίσεων οι καταστηματάρχες είχαν, τότε, δικαιωθεί και πάρθηκε αρνητική απόφαση στο να πέσουν οι κατασκευές, ενώ είχε οριστεί ο τρόπος με τον οποίο θα πλήρωναν ενοίκιο.

Για το θέμα που απασχολεί την περιοχή θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη,  έκτακτη συνεδρίαση της κοινότητας στις 5 το απόγευμα στην αίθουσα Εμμανουήλ Δασκαλάκη στην πλατεία του Μύρτου.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη