Αυτός είναι ο νέος προγραμματισμός κατεδαφίσεων αυθαίρετων κατασκευών στο Μύρτος και άλλες περιοχές της Κρήτης

 


Μπορεί οι εξελίξεις σχετικά με τις κατεδαφίσεις στο παραλιακό μέτωπο να έχουν προσωρινά «παγώσει» και όλη η Ιεράπετρα να περιμένει εξελίξεις από μέρα σε μέρα , όμως η διοίκηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης προχωρά τον προγραμματισμό της για τις επόμενες κατεδαφίσεις αυθαίρετων κατασκευών σε όλη την Κρήτη με την πλειοψηφία αυτών να βρίσκονται στους νομούς Λασιθίου και Ηρακλείου.

Ο διαγωνισμός για την ανάληψη του έργου από νέο εργολάβο βρίσκεται αυτές τις μέρες σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται στις αρχές Μαρτίου. Οι εργασίες που πρέπει να εκτελεστούν σε 24 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης με το νέο εργολάβο περιλαμβάνουν καθαιρέσεις αυθαιρέτων κατασκευών σε
ζώνες αιγιαλού-παραλίας-δασικών ή αναδασωτέων, που βρίσκονται στην περιφέρεια Κρήτης, σε εκτέλεση πρωτοκόλλων κατεδάφισης των Κτηματικών Υπηρεσιών Ηρακλείου-Χανίων-Ρεθύμνου-Λασιθίου ή αποφάσεων των Δνσεων Δασών Ηρακλείου-Χανίων-Ρεθύμνου-Λασιθίου καθώς και της αποκομιδής και ανακύκλωσης των προϊόντων κατεδάφισης σε αδειοδοτημένους χώρους διαχείρισης ΑΕΚΚ σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Στο νέο προγραμματισμό πρόκειται να εκτελεστούν 103 πρωτόκολλα κατεδάφισης, μεταξύ άλλων του συνόλου των εξωτερικών κατασκευών στο παραλιακό μέτωπο του Μύρτους και του οικισμού Καλαμάκι στο νότιο Ηράκλειο.

Στο νομό Λασιθίου υπάρχουν επίσης αρκετά άλλες διάσπαρτες επιχειρήσεις και οικίες για τις οποίες εκκρεμούν πρωτόκολλα κατεδάφισης, όπως σε δύο ξενοδοχεία στον Περιστερά και τους Καθαράδες Ιεράπετρας, μια οικία στην παραλία του Καβουσίου.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Αποκεντρωμένης Διοίκησης οι εργασίες έχουν διαχωριστεί σε δύο φάσεις κατά προτεραιότητα. Η πρώτη φάση την οποία αφορά ο συγκεκριμένος διαγωνισμός αφορά την εκτέλεση των 39 από τα συνολικά 103 πρωτόκολλα κατεδάφισης, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και αυτά στο Μύρτος, ενώ για τα υπόλοιπα ζητείται πρόσθετη χρηματοδότηση.

Αναλυτικότερα:







Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη