Γ. Γουλιδάκης: Βιάστηκε ο Δήμος να ρυθμίσει το χρέος 800.000 στη ΔΕΗ και χάνονται πολλά χρήματα ευνοϊκών ρυθμίσεων

 


Κριτική και παράπονα για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα της μεγάλης οφειλής 800.000 που προέκυψε ξαφνικά από την ΔΕΗ προς το Δήμο Ιεράπετρας για την κατανάλωση ρεύματος από γεώτρηση που λόγω λάθους δεν πληρωνόταν από το 2019, κατέθεσε μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Ιεράπετρας, Γιάννης Γουλιδάκης.

Το θέμα απασχόλησε την ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή κατά τη διάρκεια της οποίας με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου της Οικονομικής Υπηρεσίας, Γιώργου Χατζάκη, συζητήθηκε εκτενώς το θέμα των πολύ μεγάλων χρεών προς το Δήμο Ιεράπετρας που ξεπερνούν πλέον τα 6,5 εκατ. ευρώ.

Εκεί έγινε η αναφορά και στο χρέος προς την ΔΕΗ το οποίο τελικά ρυθμίστηκε να πληρωθεί σε 60 δόσεις από το Δήμο Ιεράπετρας.

Ο κ. Γουλιδάκης μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι έκανε λόγο για μια βιαστική κίνηση από την δημοτική αρχή που ενδέχεται να κοστίσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ από υπηρεσίες προς τους πολίτες. Κι αυτό γιατί όπως ανέφερε ο ίδιος υπάρχει πλέον η παραδοχή και από πλευράς ΔΕΗ ότι ευθύνεται ως ένα βαθμό για το ότι αμέλησε να ενημερώσει το Δήμο για τα χρέη του αλλά και για το γεγονός ότι δεν διεκδικήθηκαν οι σημαντικές οικονομικές παροχές προς όλους τους Δήμους για κατανάλωση ρεύματος την περίοδο του κορωνοϊού. Το ποσό που θα μπορούσε να γλιτώσει ο Δήμος Ιεράπετρας ενδέχεται να ξεπερνά τις 150.000 ευρώ τόνισε ο κ. Γουλιδάκης, υπογραμμίζοντας βέβαια πως το ακριβές ποσό της έκπτωσης δεν είναι γνωστό.

Ο κ. Γουλιδάκης αναφέρθηκε επίσης σε ευθύνες της προηγούμενης δημοτικής αρχής η οποία παρουσίαζε ένα οικονομικά εύρωστο Δήμο κάτι που φαίνεται σταδιακά πως δεν ισχύει και σοβαρά οικονομικά προβλήματα όπως η πιθανή πλεόν επιστροφή των 700,000 για τη χρηματοδότηση κατασκευής χώρων που στεγάζουν το νέο Δημαρχείο, αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους.

Ακούστε αναλυτικά:

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη