ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: «ΚΑΜΙΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΤΗΝ 9η ΙΟΥΝΙΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΝ ΘΑ ΜΠΕΙ ΦΡΑΓΜΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ»

 


Μιλώντας σε κατοίκους στην Ηλιούπολη, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, υπογράμμισε ότι στην κάλπη των ευρωεκλογών δεν κρίνεται η σταθερότητα.

«Η Νέα Δημοκρατία, μετά και την δικαστική απόφαση για τους Σπαρτιάτες, θα έχει το πιθανότερο πάνω από 160 βουλευτές. Καμία σταθερότητα δεν κρίνεται την 9η Ιουνίου. Αυτό που κρίνεται, είναι αν θα μπει φραγμός σε όλα αυτά που δυσκολεύουν τη ζωή μας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης.

«Μας είπε ο πρωθυπουργός ότι τα δύσκολα της ακρίβειας είναι πίσω. Το έχει πει τρεις φορές, αλλά η ακρίβεια συνεχίζει να κατατρώει τους μισθούς, τις συντάξεις, την αγοραστική δύναμη του ελληνικού. Έχουμε 32% σωρευτικό πληθωρισμό στα τρόφιμα. Πώς, λοιπόν, είναι δυνατόν να λέει – έναν χρόνο μετά – ότι έχει πετύχει η οικονομική του πολιτική, όταν ο λαός που κυβερνά έχει τη χαμηλότερη αγοραστική δύναμη σε όλη την ευρωζώνη και τη δεύτερη χειρότερη σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση πάνω από τη Βουλγαρία;» αναρωτήθηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επισκοπώντας τα κυβερνητικά πεπραγμένα στον τομέα της οικονομίας.

«Προχθές, το Politico, μια έγκυρη ευρωπαϊκή εφημερίδα, δημοσίευσε ότι έχουν δοθεί με αδιαφανείς διαδικασίες 2,5 δισεκατ. ευρώ δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης, σε δέκα μόλις εταιρείες για την ψηφιακή σύγκλιση και ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει debate για να μην απολογηθεί για τη διαφθορά και στους διαγωνισμούς του Ταμείου Ανάκαμψης» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο κυβερνητικό μοτίβο “διαφθορά, συγκάλυψη, ατιμωρησία” , ο Ν. Ανδρουλάκης επισήμανε: «Ένας πρωθυπουργός, όταν παρακολουθείται το μισό του υπουργικό συμβούλιο και οι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων επί πρωθυπουργίας του, δεν θα είχε αγωνία να μάθει ποιος τους παρακολουθούσε για να εγγυηθεί την εθνική μας ασφάλεια; Άρα, αυτός που είναι πίσω από όλα αυτά είναι ο πρωθυπουργός και το περιβάλλον του.

Όπως, επίσης, αν δεν είχε ευθύνη ο κ. Μητσοτάκης και το περιβάλλον του, για τη μη υλοποίηση της σύμβασης 717 για την τηλεδιοίκηση – που έδωσε 54 εκατ.ευρώ η Ευρωπαϊκή Ένωση για να έχουμε ασφάλεια στις μετακινήσεις των τρένων-, γιατί δεν προχωρά ταχύτατα η έρευνα; Γιατί εδώ και έναν χρόνο, που ξέρει ότι υπήρχαν χαλκευμένες συνομιλίες, δεν πήγε ο ίδιος στη δικαιοσύνη να ζητήσει να διερευνηθεί ποιος είναι αυτός που επί πρωθυπουργίας του διέπραξε αυτό το έγκλημα; Αυτή την περιφρόνηση ακόμα και στις οικογένειες των θυμάτων; Η διαφθορά δεν είναι στην κυβέρνηση. Η διαφθορά είναι στο Μέγαρο Μαξίμου και πρωταγωνιστής της ατιμωρησίας είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός».

«Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Η 9η Ιουνίου δεν είναι μια απλή μάχη, είναι ένα ακόμα μεγάλο βήμα, που πρέπει να το κάνουμε όλοι μαζί. Γιατί ο τόπος έχει ανάγκη από ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση, που θα είναι η επόμενη κυβέρνηση στις επόμενες εθνικές εκλογές. Είναι ο μόνος τρόπος να υπάρξει φραγμός στην διαφθορά, την ατιμωρησία, την αλαζονεία και την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας που αυξάνει τις ανισότητες και υπονομεύει την καθημερινή ζωή των Ελλήνων με την αύξηση του κόστους διαβίωσης» κατέληξε ως προς το διακύβευμα των ευρωεκλογών.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ(ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024)


Την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στις 11:30 ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, θα μιλήσει σε κατοίκους στα Μέγαρα (πλατεία Λυτάρα).


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΝΤΖΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ Κ.Τ.Ε. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ


Η επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ συνιστά καταδικαστέα κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή με πολύ σοβαρούς κινδύνους για την περιφερειακή και παγκόσμια ασφάλεια.

Η διεθνής κοινότητα οφείλει να λάβει πρωτοβουλίες για την άμεση αποφυγή επέκτασης της σύρραξης, καλώντας όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να επιδείξουν τη μέγιστη δυνατή αυτοσυγκράτηση για την προστασία των λαών της ευρύτερης περιοχής.

Είναι, παράλληλα, μια επιβεβαίωση της ανάγκης για άμεσο τερματισμό της ανθρωπιστικής τραγωδίας στη Γάζα και επιστροφή των ομήρων στο Ισραήλ, καθώς και για την έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών για δίκαιη και βιώσιμη λύση του παλαιστινιακού ζητήματος.


ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: “ΣΤΙΣ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΩΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΛΕΥΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΝΔ”

Νίκος Ανδρουλάκης: “Στις 9 Ιουνίου κρίνεται να μην δώσει ο ελληνικός λαός λευκή επιταγή στο σύστημα εξουσίας της ΝΔ”

Από τα Μέγαρα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, επισήμανε ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών ότι “ το ΠΑΣΟΚ ως ισχυρή αντιπολίτευση στις 9 Ιουνίου θα βάλει τα δυο πόδια του συστήματος εξουσίας της Νέας Δημοκρατίας σε ένα παπούτσι και στις επόμενες εθνικές εκλογές θα έχετε μια άλλη κυβερνητική επιλογή. Στις 9 Ιουνίου κρίνεται να μην δώσει ο ελληνικός λαός λευκή επιταγή στο σύστημα εξουσίας της Νέας Δημοκρατίας. Αν πήραν 41% και ζούμε ό,τι ζούμε, φανταστείτε τι θα γίνει αν ο κ. Μητσοτάκης βγει αλώβητος από τις ευρωπαϊκές εκλογές”.

Η Νέα Δημοκρατία δεν θέλει μια θεσμική αντιπολίτευση, αλλά μια αντιπολίτευση που θα την βοηθά να πετάει την μπάλα στην κερκίδα. Το ΠΑΣΟΚ δεν θα επιτρέψει να παρακμάσει η πολιτική στον τόπο. Η πολιτική είναι λύση , δεν είναι σόου προς διασκέδαση” τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ, είναι αυτή που πονάει πραγματικά τη Νέα Δημοκρατία γιατί θα έχουν ισχυρή αξιόπιστη και σοβαρή αντιπολίτευση. Ψήφος στο ΠΑΣΟΚ ισοδυναμεί με φραγμό στην αλαζονεία, την ατιμωρησία και τη διαφθορά” συμπλήρωσε χαρακτηριστικά o Ν. Ανδρουλάκης.

"'Ηταν σημαία της Νέας Δημοκρατίας να πατάξει την εγκληματικότητα μετά τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που αντιμετώπιζε ιδεοληπτικά τέτοια ζητήματα” σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης κάνοντας αναφορά σε μια σειρά από αιματηρά γεγονότα που ανέδειξαν την αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής.

Τι έχει κάνει η Νέα Δημοκρατία στον τομέα της ασφάλειας στη Δυτική Αττική και σε άλλες περιοχές; Ήταν μόνο λόγια για να έρθουν στην εξουσία. Για εκείνους το κράτος δεν είναι ο υπηρέτης του πολίτη, αλλά το εργαλείο τους για να μένουν στην εξουσία. Για τη Νέα Δημοκρατία το κράτος είναι λάφυρο” πρόσθεσε.

Ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε ότι κάποιοι πολιτικοί σχηματισμοί λειτουργούν ως κόμματα-πάρκινγκ της δυσφορίας του ελληνικού λαού. “Τους στηρίζουν για να κατευθυνθεί εκεί η ψήφος δυσαρέσκειας ώστε στη συνέχεια να συνεργαστούν εύκολα με τη Νέα Δημοκρατία, όπως έκανε ο κ. Βελόπουλος όταν ο κ. Μητσοτάκης άλωσε την ΑΔΑΕ” θύμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Μετά τις επιστολές του Ιησού, ο Κυριάκος Βελόπουλος -που τελευταία κάνει πολλές αναφορές στο ΠΑΣΟΚ- μπορεί να μας πουλήσει και επιστολές του Ανδρέα Παπανδρέου. Εκεί μπορεί να φτάσει” πρόσθεσε.



ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΩΤΗ

Συλλυπητήρια δήλωση Νίκου Ανδρουλάκη, Προέδρου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για τον θάνατο του Γιώργου Φώτη

Ο Γιώργος Φώτης ένας αγνός αγωνιστής της Δημοκρατικής Παράταξης, έφυγε πρόωρα από κοντά μας.

Έντιμος, δυναμικός και εργατικός δεν κάμφθηκε ποτέ από τις αντιξοότητες της πολιτικής παλεύοντας για τις ιδέες του.

Από τα φοιτητικά του χρόνια ως και τις πιο δύσκολες στιγμές του ΠΑΣΟΚ δήλωνε πάντα παρών και αγωνιζόταν με όλες του τις δυνάμεις.

Με τίμησε με τη φιλία και την αγάπη του. Τον αποχαιρετώ με βαθύ σεβασμό.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΦΕΡΤΗ

Ο Τομέας Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και η υπεύθυνη Κ.Τ. Ε. Πολιτισμού – Βουλευτής Λακωνίας κα Νάγια Γρηγοράκου αποχαιρετούν με απέραντη θλίψη και σεβασμό τον σπουδαίο ηθοποιό Γιάννη Φέρτη.

Ο Γιαννης Φέρτης αποφοίτησε το 1958 απο τη σχολή του Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν και η καριέρα του διήρκησε 65 χρόνια. Στα χρόνια αυτά ερμήνευσε σπουδαίους ρόλους σε κλασικά και σύγχρονα θεατρικά έργα, στον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Διακρίθηκε από νωρίς για το υποκριτικό του ταλέντο και σε ηλικία 21 ετών συμπρωταγωνίστησε με την αξέχαστη Μελίνα Μερκούρη στο “Γλυκό πουλί της νιότης”.

Οι ερμηνείες του θα μείνουν αξέχαστες στο κοινό, το οποίο τον τίμησε το 2007 και το 2018 με το Θεατρικό Βραβείο Κοινού.

Ο ίδιος θα μείνει αξέχαστος στους συναδέλφους του για το ήθος , την αξιοπρέπεια , τη σεμνότητα και το χιούμορ του.

«Μέχρι και σήμερα, μετά από τόσα χρόνια, δεν πιστεύω ότι έχω κάνει κάτι καταπληκτικό».

Αυτός ήταν ο Γιαννης Φέρτης , ένας υπέροχος άνθρωπος και ένας μοναδικός ηθοποιός.

Η ζεστή χαρακτηριστική φωνή του θα μείνει στην αιωνιότητα για να μας θυμίζει οτι η τέχνη μπορεί να θεραπεύσει τις ψυχές μας μέσα από τα σπουδαία έργα.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στη σύζυγο του Μαρίνα και στους οικείους του.







Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη