Διαψεύδει πλήρως ο Θ. Καλαντζάκης τις «κατηγορίες» για μη παράδοση εγγράφων και μελετών στη νέα δημοτική αρχή

 


Απαντήσεις σχετικά με όσα καταλογίστηκαν στην προηγούμενη δημοτική αρχή σχετικά με μη παράδοση εγγράφων, μελετών, σβήσιμο σκληρών δίσκων, και υπολογιστές που λείπουν  από το νυν αντιδήμαρχο Ανδρέα Σκουλούδη έδωσε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι ο πρώην Δήμαρχος Ιεράπετρας, Θεοδόσης Καλαντζάκης.

Σχετικά με τα όσα παρουσιάστηκαν τόσο στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής αλλά και όσα αναφέρθηκαν από τον κ. Σκουλούδη στη ο κ. Καλαντζάκης διέψευσε και αρνήθηκε όλα όσα του καταλογίστηκαν κάνοντας λόγο για έλλειψη ενημέρωσης του κ. Σκουλούδη από αρμόδιους υπαλλήλους του Δήμου.

Ο κ. Καλαντζάκης τόνισε πως ο λόγος απουσίας του από τη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής ήταν σκόπιμος αφού γνωρίζοντας τα θέματα προς συζήτηση δεν ήθελε να τροφοδοτήσει κάποια αντιπαράθεση ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας.

Σχετικά με την πιθανή απουσία κάποιων υπολογιστών η οποία διερευνάται, ο κ. Καλαντζάκης επεσήμανε πως κανείς υπολογιστής του Δήμου δεν λείπει, υπάρχουν όμως κάποια laptop τα οποία είχαν αγοραστεί και δοθεί σε συγκεκριμένους υπαλλήλους του Δήμου που δούλευαν εξ’ αποστάσεως την περίοδο του covid και εξακολουθούν να εργάζονται εκτός ωραρίου από το σπίτι τους. «Πιθανότατα αυτοί είναι οι υπολογιστές στους οποίους αναφέρεται ο κ. Σκουλούδης», ανάφερε ο κ. Καλαντζάκης κατηγορώντας τον ότι δεν μπήκε στη διαδικασία να ρωτήσει και να ζητήσει εγγράφως απαντήσεις από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Ιεράπετρας πριν μιλήσει δημόσια για το θέμα.

Παρόμοιο ήταν το σχόλιο του και για τις μελέτες που λείπουν αναφέροντας πως καμία μελέτη δεν απουσιάζει από τις υπηρεσίες του Δήμου είτε σε έντυπη είτε σε ψηφιακή μορφή, όμως και σε αυτή την περίπτωση ο νυν αντιδήμαρχος δεν μπήκε στη διαδικασία να ενημερωθεί σωστά, καλώντας τον ταυτόχρονα να παρουσιάσει έγγραφα των υπηρεσιών του Δήμου που να δείχνουν ότι δεν διαθέτουν την οποιαδήποτε μελέτη θα έπρεπε να έχουν στα χέρια τους.

Σχετικά με τη διαγραφή των σκληρών δίσκων από συγκεκριμένους υπολογιστές ο κ. Καλαντζάκης ανέφερε πως αυτό συνέβη αφού και ο ίδιος παρέλαβε άδειους δίσκους όταν ανέλαβε τη δημοτική αρχή για πρώτη φορά. Παρόλα αυτά τόνισε πως όλα τα αρχεία τα οποία αφορούν το Δήμο Ιεράπετρας παραδόθηκαν στις υπηρεσίες ενώ η δουλειά των συνεργατών του πρώην Δημάρχου βρισκόταν ανά πάσα στιγμή διαθέσιμη και σε κοινή χρήση με συγκεκριμένους υπαλλήλους-προϊσταμένων διαφόρων τμημάτων του Δήμου, οπότε δεν τίθεται θέμα απόκρυψης κάποιων στοιχείων.

Ο κ. Καλαντζάκης αναφέρθηκε επίσκεψη στην επικείμενη δικαστική απόφαση η οποία θα δείξει αν θα πρέπει να επιστραφεί ποσό άνω του 1εκατ. ευρώ για αλλαγή χρήσης του 3ου ορόφου του κτιρίου Μελίνα που στεγάζει τις υπηρεσίες του Δήμου, αναφέροντας πως ο ίδιος αισθάνεται πλήρως δικαιωμένος για την επιλογή που έκανε όταν ανέλαβε για πρώτη φορά καθήκοντα. Πρόσθεσε παράλληλα πως σε κάθε περίπτωση υπάρχει εδώ και χρόνια δέσμευση του Περιφερειάρχη Κρήτης πως, αν χρειαστεί, το ποσό αυτό θα πληρωθεί από την Περιφέρεια και δεν θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου Ιεράπετρας.

Ακούστε αναλυτικά:

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη