Για επικείμενη αποδυνάμωση του αστυνομικού σταθμού Μακρύ Γιαλού κάνουν λόγο οι τοπικές κοινότητες και φορείς της περιοχής

 


Με μεγάλη μας έκπληξη και ανησυχία λάβαμε μία πληροφορία για επικείμενη υποστελέχωση του αστυνομικού Σταθμού Μακρύ Γιαλού Ιεράπετρας.

Θεωρούμε ότι εάν γίνει πράξη η διαφαινόμενη κίνηση πώς πρόκειται σαφώς για μία υποβάθμιση και οπισθοδρόμησης ολόκληρης της περιοχής. Πρόκειται για μία περιοχή η οποία είναι ταχέως αναπτυσσόμενη και τους καλοκαιρινούς μήνες φιλοξενεί πάνω από 15.000 ανθρώπους καθημερινά, μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες στα ξενοδοχεία και τις επιχειρήσεις καταλυμάτων.

Η παρουσία επαρκούς αστυνομικής δύναμης είναι απαραίτητη για την αστυνόμευση της περιοχής και την αντιμετώπιση περιστατικών που άπτονται της αρμοδιότητας της. Είναι επίσης απαραίτητη ώστε οι επισκέπτες αλλά και οι μόνιμοι κάτοικοι να νιώθουν την ασφάλεια από την παρουσία της. Είναι αδύνατο με μόλις τρεις ή τέσσερις αστυνομικούς να υπάρξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να γίνουν όλα τα παραπάνω.

Είναι κρίμα μετά από τόσες προσπάθειες όλων (τοπικής κοινωνίας, τοπικής αυτοδιοίκησης και αστυνομικής διεύθυνσης), ώστε να αποκτήσει έναν σύγχρονο και αξιοπρεπή χώρο η αστυνομία στην περιοχή μας να υπάρχει αυτή η απαξίωση.

Θεωρούμε ότι μία περιοχή με μεγάλη ανάπτυξη όπως η δική μας Θα πρέπει να έχει την προσοχή που τις αξίζει και που χρειάζεται. Θα έπρεπε και λόγω της μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης από τα αστυνομικά τμήματα Ιεράπετρας κ Σητείας να αναβαθμιστεί από Αστυνομικό Σταθμό σε Αστυνομικό Τμήμα, αυτή ήταν τουλάχιστον η σκέψη μας ζυγίζοντας όλα τα δεδομένα. Ζητάμε από όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην επιτρέψουν για ακόμα μία φορά την αποψίλωση, την υποβάθμιση και την απαξίωση του τόπου μας. Θα πρέπει λοιπόν να στελεχωθεί με το αναγκαίο προσωπικό ο αστυνομικός σταθμός ώστε να επιτελεί απρόσκοπτα το έργο του.

Πρέπει οι Δημοτικές Αρχές (Ιεράπετρας και Σητείας) ,οι δύο Βουλευτές του νομού, ο Α Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Πλακιωτάκης και η κα. Σπυριδάκη Αικατερίνη να συνταχθούν όλοι μαζί για να διεκδικήσουν μαζί με όλους εμάς, όλους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής το δικαίωμα να ζούμε και να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Το παραπάνω κείμενο συνυπογράφουν οι :

Τοπικές Κοινότητες
 : Αγίου Στεφάνου , Σταυροχωρίου , Ορεινού , Σχινοκαψάλων , Πευκών ,Περβολακίων .

Πολιτιστικοί Σύλλογοι : Αγίου Στεφάνου , Πευκών , Σταυροχωρίου – Κουτσουρά , Ορεινού .

Εμπορικός και Επαγγελματικός Σύλλογος Κούτσουρά – Ανάληψης -Μακρύ Γιαλού .
Ομάδα Επανίδρυσης Μακρύ Γιαλού

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη