«Εντέλλεσθε» Φραγκούλη σε υπαλλήλους του Δήμου για τη βελτίωση της καθαριότητας της Ιεράπετρας

 


Aρκετή έκταση και μια μεγάλη συζήτηση άνοιξε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας σχετικά με προβλήματα που έχουν παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα σε όλο το Δήμο Ιεράπετρας.

Με αφορμή παράπονα για μετακινήσεις κάδων απορριμμάτων από διάφορα σημεία του Δήμου, όπως αυτοί στο Σελάκανο, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας έκανε μια εκτενή παρουσίαση των χειρισμών που έχουν γίνει απ’ τη στιγμή που η νέα δημοτική αρχή ανέλαβε καθήκοντα στην αρχή της χρονιάς καταλήγοντας στο να εκφράσει σημαντικά παράπονα στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν ορισμένοι υπάλληλοι στην Υπηρεσία Καθαριότητας, τονίζοντας βέβαια πως η κατάσταση της καθαριότητας εξαρτάται κυρίως από τη συμπεριφορά των δημοτών η οποία δεν είναι καλή.

Ο κ. Φραγκούλης αρχικά ανέφερε πως τους πρώτους μήνες ανάληψης των καθηκόντων το επίπεδο της καθαριότητας στο Δήμο είχε βελτιωθεί αισθητά με βάση τον προγραμματισμό του αρμόδιου αντιδημάρχου, κάτι το οποίο αποτυπωνόταν και σε πολύ θετικά σχόλια που λάμβανε ο ίδιος από διάφορους δημότες.

Μετά από μερικούς μήνες όμως ο Δήμαρχος έγινε δέκτης παραπόνων από την Υπηρεσία Καθαριότητας σε σχέση με τον τρόπο που ο αντιδήμαρχος Γ. Γιακουμάκης πίεζε την υπηρεσία σε σχέση με τον προγραμματισμό των καθημερινών εργασιών. Αυτό, όπως ανέφερε ο ίδιος, είχε σαν αποτέλεσμα να δώσει εντολή στον αντιδήμαρχο να σταματήσει να ασχολείται εντελώς με τον προγραμματισμό της καθημερινότητας της υπηρεσίας και να αφήσει τους εργαζόμενους να εκτελούν τις εντολές της Υπηρεσίας.

Τελικά αυτό που διαπιστώθηκε άμεσα ήταν η εμφανής χειροτέρευση του επιπέδου καθαριότητας στο Δήμο και παράλληλα έγιναν αδικαιολόγητες μετακινήσεις κάδων σε ακατάλληλα σημεία ή ακόμα και στην αφαίρεση κάδων, με τον κ. Φραγκούλη να αναφέρει συγκεκριμένα παραδείγματα.

Προβλήματα τα οποία όπως αποδεικνύεται δεν έγινε εφικτό να λυθούν η Υπηρεσία Καθαριότητας ζήτησε γραπτές εντολές από το Δήμαρχο και έτσι ο κ. Φραγκούλης ανέφερε πως αναγκάστηκε, χωρίς να το επιθυμεί, να «εντέλλει» εγγράφως την Υπηρεσία και τους εργαζόμενους να εκτελέσουν τις εντολές για επαναφορά των κάδων στα σημεία που υπήρχαν.

Το Ράδιο Λασίθι επικοινώνησε με το Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου Ιεράπετρας για το θέμα και θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Ακούστε αναλυτικότερα στο 1:47:27

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη