Γ. Γουλιδάκης: Το Δημαρχείο της Ιεράπετρας δεν ανήκει στη Νέα Δημοκρατία

 


Έντονα παράπονα και κριτική για τη χθεσινή παρουσία του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της Ιεράπετρας έγιναν σήμερα στο Ράδιο Λασίθι από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του ΔΣ, Γιάννη Γουλιδάκη.

Ο λόγος των παραπόνων, όπως λέει ο κ. Γουλιδάκης ήταν η μετατροπή της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου σε χώρο που έμοιαζε με προεκλογικό κέντρο της Νέας Δημοκρατίας και σε μια καθαρά προεκλογική εκδήλωση με σημαίες και αφίσες της ΝΔ, κάτι που απαγορεύεται σύμφωνα τόσο με νομοθεσία του 2024 όσο και με τον κανονισμό προεκλογικής παρουσίας των κομμάτων για τις ευρωκλεογές που ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας στις 22 Απριλίου.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μοναδικοί χώροι για προεκλογικές εμφανίσεις ορίζονται οι χώροι δεξιά και αριστερά του αγάλματος στην κεντρική πλατεία της Ιεράπετρας κι αυτό μετά από αίτηση του ενδιαφερομένου και τηρώντας συγκεκριμένες προδιαγραφές.

Διαβάστε τον κανονισμό πατώντας ΕΔΩ

Τίποτα από όλα αυτά δεν τηρήθηκε χθες τόνισε ο κ. Γουλιδάκης αφού ο Β. Μεϊμαράκης μαζί με τον βουλευτή Λασιθίου, Γιάννη Πλακιωτάκη

και τον Δήμαρχο Ιεράπετρας Μ. Φραγκούλη, χωρίς να ενημερώσουν κανένα οργάνωσαν μια καθαρά προεκλογική ομιλία εντός της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία γέμισε με αφίσες, σημαίες και άλλα διακριτικά σύμβολα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Γουλιδάκης ανέφερε πως η χθεσινή εκδήλωση ήταν προσβλητική τόσο για τους δημότες της Ιεράπετρας όσο και για άλλους υποψηφίους οι οποίοι δεν θα έχουν ανάλογη αντιμετώπιση.

Παράλληλα κάλεσε τον Δήμαρχο και τη δημοτική αρχή από εδώ και στο εξής να εφαρμόσουν αυτά που οι ίδιοι ψήφισαν και να κρατήσουν, ως οφείλουν, μια αμερόληπτη στάση μέχρι τις Ευρωεκλογές, επισημαίνοντας πως το Δημαρχείο της Ιεράπετρας δεν ανήκει στη Νέα Δημοκρατία.

Ακούστε αναλυτικότερα:

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη