Γ. Τζαράκης: Η Ιεράπετρα διαρκώς υποβαθμίζεται, οι αιρετοί παρακολουθούν και τσακώνονται μεταξύ τους

 


Μια δημόσια παρέμβαση και παράλληλα την έκφραση της αγανάκτησής του για διάφορες πρόσφατες εξελίξεις της Ιεράπετρας θέλησε να μοιραστεί με το κοινό του Ράδιο λασίθι ο ιδιοκτήτης της μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας Osrtia Resort και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικής Κρήτης, Γιώργος Τζαράκης.

Αφορμή ήταν η χθεσινή συζήτηση που έγινε σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα ύδρευσης στο Μακρύ Γιαλό, κυρίως όμως από τη μεγάλη ένταση μεταξύ νυν και πρώην δημάρχων και αντιδημάρχων της Ιεράπετρας και της Σητείας.

Πριν απ’ αυτή τη συζήτηση είχε προηγηθεί συνάντηση του Συλλόγου Ξενοδόχων με το Δήμαρχο Ιεράπετρας για την οποία ο κ. Τζαράκης δήλωσε σοκαρισμένος με όσα άκουσε από τον κ. Φραγκούλη και έχουν να κάνουν κυρίως με την πολύ κακή οικονομική κατάσταση του Δήμου Ιεράπετρας που συνεπάγεται αδυναμία ακόμα και για απλές παρεμβάσεις. Τα όσα ανέφερε ο Δήμαρχος στους ξενοδόχους τους έφεραν προ εκπλήξεως, τόνισε ο κ. Τζαράκης και έτσι αποφασίστηκε να υπάρξει μια στενότερη συνεργασία και επικοινωνία ώστε οι ξενοδόχοι της περιοχής να παρεμβαίνουν με δικά τους έξοδα για να γίνονται κάποια μικρά τεχνικά έργα εκεί που υπάρχουν σοβαρά προβλήματα όπως σε κάποια πεζοδρόμια κλπ. Παράλληλα συμφωνήθηκε να γίνεται μια συνάντηση ανά δίμηνο μεταξύ των ξενοδόχων και του Δημάρχου έτσι ώστε να γίνεται μια ανταλλαγή απόψεων και ιδεών.

Ο κ. Τζαράκης επεσήμανε πως, κατά τη δική του γνώμη, η σημερινή κατάσταση είναι αποτέλεσμα λαθών που συμβαίνουν εδώ και δεκαετίες και απουσίας ενός μακροπρόθεσμου σχεδίου για την ανάπτυξη της περιοχής πάνω στο οποίο θα πρέπει να βασίζονται όλες οι δημοτικές αρχές και να το προσαρμόζουν εκεί που χρειάζεται ανά περίπτωση.

Κάτι τέτοιο όμως δεν μπορεί να συμβεί όταν δεν μπορεί να υπάρξει μια απλή συνεργασία μεταξύ των αιρετών της περιοχής τόνισε ο κ. Τζαράκης καλώντας όλους όσοι έχουν εκλεγεί να προσπαθήσουν να συνεννοηθούν για να δώσουν λύσεις και να καταναλώνουν την ενέργειά τους για να αντιδικούν μεταξύ τους ψάχνοντας μόνο λάθη του παρελθόντος ή του παρόντος.

Τέτοιου είδους νοοτροπίες έχουν κάνει ζημιά στην περιοχή ανέφερε ο κ. Τζαράκης αναφέροντας το παράδειγμα της νήσου Χρυσής η οποία για χρόνια ήταν ένα σημείο ντροπής της πόλης και οι ξενοδόχοι απέφευγαν να στέλνουν κόσμο. Κάτι ανάλογο εξελίχθηκε και στην παλιά πόλη της Ιεράπετρας η οποία συστηματικά από τη δεκαετία του 60′ άρχισε να καταστρέφεται χωρίς κανείς να βάζει φρένο.

Ο κ. Τζαράκης ανέφερε πως ο ίδιος θεωρεί πως υπάρχει ανάγκη για μια πολύ καλύτερη οργάνωση του Δήμου Ιεράπετρας και στελέχωση με εξειδικευμένους συμβούλους δίπλα στο Δήμαρχο οι οποίοι θα μπορούν να χειρίζονται με αποτελεσματικότητα τα σοβαρότερα προβλήματα, όπως αυτό των οικονομικών που υπάρχει τώρα.

Σε ένα γενικότερο πλαίσιο ο κ. Τζαράκης τόνισε πως τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι ξενοδόχοι της περιοχής έχουν καταφέρει τα τελευταία χρόνια να αναπτυχθούν σε μεγάλο βαθμό δημιουργώντας υψηλού επιπέδου υποδομές, όμως ο Δήμος δεν ακολουθεί σε αυτή την ανάπτυξη κι αυτό έχει ήδη συνέπειες, ιδιαίτερα σε ξενοδοχεία εντός πόλης.

Ακούστε αναλυτικότερα:

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη