Top News

Δυσοίωνα σημάδια και για την επόμενη ελαιοκομική χρονιά βλέπει η Ένωση Σητείας

 


Μια δεύτερη κακή χρονιά φαίνεται πως περιμένει τους ελαιοπαραγωγούς του Λασιθίου αφού, παρά τις τιμές που βρίσκονται στα ύψη, η παραγωγή της επόμενης χρονιάς δεν δείχνει σημάδια βελτίωσης.

Η ακαρπία και τα φαινόμενα σχινοκαρπίας που έχουν παρουσιαστεί σε κάποιες περιοχές δείχνουν πως η παραγωγή της επόμενης χρονιάς αναμένεται περίπου ίδια με την περσινή, όπως αναφέρει στο Ράδιο Λασίθι ο πρόεδρος της Ένωσης Σητείας Μανώλης Μαυροματάκης.

Την περισινή χρονιά η παραγωγή του Λασιθίου κυμάνθηκε συνολικά περίπου στους 4.000 τόνους ελαιολάδου (με τους 3.000 περίπου από την περιοχή της Σητείας)  πολύ χαμηλότερα από τα περασμένα χρόνια και έτσι όλα τα απαραίτητα στοιχεία έχουν συλλεχθεί και αποσταλεί στις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να εξεταστεί το ενδεχόμενο αποζημιώσεων ανέφερε ο κ. Μαυροματάκης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Σητείας επεσήμανε επίσης πως η μειωμένη παραγωγή σε συνδυασμό με τη ραγδαία άνοδο της τιμής του ελαιολάδου την περσινή χρονιά έχει αρχίσει να αλλάζει τις συνήθειες των καταναλωτών που αρχίζουν και στρέφονται σε φτηνότερα έλαια κι αυτό επίσης αποτελεί ένα κίνδυνο που πρέπει να αντιμετωπιστεί με τον ίδιο να καλεί κάθε αρμόδιο να δώσει μεγαλύτερη προσοχή στα προβλήματα που παρουσιάζονται.

Ακούστε αναλυτικά:

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη