Γ. Βαρδάκης: Αρκετοί οι τουρίστες από την FTI στην Ιεράπετρα – Μικρός ο κίνδυνος από την πτώχευση της εταιρείας

 


Αρκετά καθησυχαστικός σχετικά με την πτώχευση του τουριστικού πρακτορείου FTI το οποίο έχει πολύ μεγάλη παρουσία στην Κρήτη εμφανίστηκε σήμερα μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικής Κρήτης, Γιώργος Βαρδάκης.
Ο κ. Βαρδάκης ανέφερε πως τα προβλήματα της εταιρείας είχαν αρχίσει να φαίνονται από την περσινή σεζόν όταν η FTI άφησε κάποια χρέη στην τουριστική αγορά και έτσι η είδηση της πτώχευσης δεν ήρθε «ουρανοκατέβατη». Αντίθετα όμως με την παλαιότερη πτώχευση της Thomas Cook που έφερε τεράστιες αρνητικές συνέπειες σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο, τώρα η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη αφού η FTI καλύπτεται πλήρως ασφαλιστικά και έτσι δεν τίθεται θέμα απώλειας χρημάτων είτε για επισκέπτες είτε για επιχειρήσεις. Το μεγάλο πρόβλημα όπως λέει ο κ. Βαρδάκης θα το έχουν αυτοί στους οποίους ήδη η εταιρεία χρωστούσε χρήματα και βέβαια η απώλεια ενός μέρους των επισκεπτών που είχαν κλείσει τις διακοπές τους και ενδέχεται να αλλάξουν τον προγραμματισμό τους. Γενικά όμως ο τουριστικός κλάδος δεν αναμένεται να έχει μεγάλα προβλήματα από τη χθεσινή εξέλιξη, τόνισε ο κ. Βαρδάκης.

Aυτή τη στιγμή στην Ιεράπετρα βρίσκονται πολύ επισκέπτες που έχουν κλείσει τις διακοπές τους από το συγκεκριμένο πρακτορείο οι οποίοι δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουν καμία επίπτωση στις διακοπές ή την επιστροφή τους.

Ακούστε αναλυτικότερα:

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη