Top News

Μ. Θεμιστοκλέους για νέο χάρτη υγείας: Όχι σε κλείσιμο Νοσοκομείων, ναι σε μετακινήσεις προσωπικού και συγχωνεύσεις κλινικών [βίντεο]


 Για τον νέο υγειονομικό χάρτη που θα αλλάξει το τοπίο του ΕΣΥ μιλά στο ethnos.gr ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο κ. Θεμιστοκλέους σε συνέντευξη του επισημαίνει ότι δεν χρειάζεται να κλείσει κανένα νοσοκομείο στη χώρα με τις αλλαγές που θα προωθηθούν, διαβεβαιώνοντας τους πολίτες ότι δεν χρειάζεται να ανησυχούν για συγχωνεύσεις.

Υπογραμμίζει ωστόσο ότι αν χρειαστεί θα γίνουν μετακινήσεις υγειονομικών, ώστε να συνενωθούν κλινικές που σήμερα δεν διαθέτουν το απαιτούμενο ιατρικό ή νοσηλευτικό προσωπικό.

Θεμιστοκλέους για τις αλλαγές στο νομικό καθεστώς του ΕΣΥ

Υπό το πρίσμα αυτό ο αρμόδιος υφυπουργός Υγείας μιλά και για την αλλαγή του νομικού καθεστώτος που θα έχουμε στο ΕΣΥ, αφού θα γίνει ΝΠΔΔ ,ενώ το υπουργείο Υγείας θα αναλάβει έναν πιο επιτελικό συντονιστικό ρόλο.

Να σημειωθεί ότι στην περίπτωση αυτή, το υπουργείο Υγείας θα βρίσκεται πάνω από τις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) οι οποίες και θα αναλάβουν να συντονίζουν και να ελέγχουν όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Το υπουργείο Υγείας θα έχει ουσιαστικά έναν επιτελικό ρόλο και θα συνομιλεί με τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών χωρίς να χρειάζεται να κάνει Micromanagement κάτι που κάνει σήμερα.

Έτσι ο υπουργός Υγείας θα χαράσσει τη στρατηγική την οποία θα ακολουθούν και θα εφαρμόζουν οι ΥΠΕ, οι οποίες και θα δίνουν τις σχετικές οδηγίες στους Διοικητές των Νοσοκομείων.

Θεμιστοκλέους: Έρχονται αλλαγές στις εφημερίες των νοσοκομείων και στα επείγοντα περιστατικά

Ο υφυπουργός Υγείας μιλά και για τις αλλαγές που θα γίνουν στις εφημερίες, αλλά και στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών που σήμερα παρουσιάζουν εικόνα δυσλειτουργίας και μεγάλων αναμονών. Αποσαφηνίζει πάντως ότι όλα στήνονται από την αρχή, αλλά οι πολίτες δεν θα δούνε άμεσα την ολοκληρωμένη εικόνα που θα είναι πλήρως βελτιωμένη.

Σε ό,τι αφορά στα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή που άρχισαν να λειτουργούν μέσα στα δημόσια νοσοκομεία εδώ και λίγο καιρό, εκτιμά πως ήταν ένα μεταρρυθμιστικό μέτρο που τελικώς ευνόησε την εξυπηρέτηση των ασθενών στα πρωινά δωρεάν χειρουργεία. Και αυτό διότι αναφέρει ότι υπάρχει αύξηση στα πρωινά χειρουργεία κατά 7% το τελευταίο διάστημα.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη