Top News

Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Σητείας: Δεν δεχόμαστε να επιστρέψουμε σε συνθήκες υγείας 40 χρόνων πριν

 

Ενόψει των εξελίξεων για το πώς θα κατανεμηθεί  ο νέος χάρτης υγείας σε όλη την Ελλάδα και λόγω της υποστελέχωσης που έχει υποστεί το νοσοκομείο μας σε βασικές κλινικές, καθώς και όλα τα νοσοκομεία του Νομού, το νέο Διοικητικό συμβούλιο του ΣΦΝΣ πραγματοποίησε συναντήσεις με φορείς τη πόλης.  

Στις 12/8/2024 πραγματοποιήθηκε συνάντηση από το Διοικητικό Συμβούλιο  του ΣΦΝΣ, με το Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου Σητείας.

Στις 20/8/2024 πραγματοποιήθηκε συνάντηση από τον Πρόεδρο του ΣΦΝΣ, κο Σπύρου Δημήτρη και την Γραμματέα κα Βεδεράκη Αριάδνη, με τον Αντιπρόεδρο της βουλής κο Γιάννη Πλακιωτάκη, τον Δήμαρχο Γιώργο Ζερβάκη και την Διοικήτρια του Νοσοκομείου Σητείας Μαρίας Δαρατσιανού. 

Στις 21/8/2024 πραγματοποιήθηκε συνάντηση από τον Πρόεδρο του ΣΦΝΣ, κο Σπύρου Δημήτρη και την Ταμία κα Πλατανάκη Ελένη με την Βουλευτή Λασιθίου κα Σπυριδάκη Κατερίνα.

Θέμα συζήτησης τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει λόγω υποστελέχωσης του νοσοκομείου Σητείας και κατά συνέπεια τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό, οι πολίτες και οι επισκέπτες μας.

Ζητήσαμε την στήριξη  και την συμβολή τους με άμεσα αποτελέσματα  στο μείζον θέμα που ταλανίζει την πόλη μας, αλλά και ολόκληρο το Νομό Λασιθίου. Τονίσαμε ότι για να βρεθούν λύσεις, πρέπει  να δοθούν κίνητρα στους γιατρούς ώστε να μην βγαίνουν άγονοι οι διαγωνισμοί προκηρύξεων. Επίσης τα μειονεκτήματα που έχει η περιοχή μας λόγω του πολύ κακού οδικού δικτύου. Ας μην αγνοούμε το γεγονός ότι η Σητεία υγειονομικά, καλύπτει και την κοντινή Κάσο – Κάρπαθο. Τα χωριά της, είναι απομακρυσμένα από τον κέντρο γιατί η έκταση της επαρχίας Σητείας είναι πολύ μεγάλη.

Σαν σύλλογος δεν επαναπαυόμαστε. Δε δεχόμαστε να γυρίσουν συνθήκες υγείας 40 χρόνων πριν. Θα είμαστε εδώ να διεκδικούμε το δικαίωμα μας στην υγειά. Να βοηθήσουμε, να ζητήσουμε αλλά και να απαιτήσουμε αν χρειαστεί ώστε όλοι μας να αισθανόμαστε ασφάλεια και να μην ζούμε με το φόβο για τα αγαπημένα μας πρόσωπα, τους γονείς και τα παιδία μας.

 

Εκ του Δ.Σ

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη