Αποχώρησε από τη συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής ο Δήμαρχος Ιεράπετρας

 


Mε ένα μάλλον απρόσμενο και σίγουρα παράδοξο τρόπο πραγματοποιήθηκε η χθεσινή, τέταρτη κατά σειρά, συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής της Ιεράπετρας στη μέση περίπου της οποίας ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Μ. Φραγκούλης και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του αποχώρησαν.

Ο λόγος της αποχώρησης δεν έγινε γνωστός και όπως είναι λογικό τα παράπονα ήταν έντονα τόσο από την παράταξη του πρώην Δημάρχου Θ. Καλαντζάκη (της οποίας οι ερωτήσεις δεν είχαν ακόμα απαντηθεί) όσο και από την παράταξη του Γ. Γουλιδάκη.

Στη συνεδρίαση τέθηκαν επτά θέματα που ζητούσαν απαντήσεις από τη δημοτική αρχή για με τα τέσσερα πρώτα να προέρχονται από την παράταξη του κ. Γουλιδάκη και τρία από την παράταξη Καλαντζάκη. Θέματα τα οποία πέρα από υπηρεσιακές απαντήσεις απαιτούσαν μια ευρύτερη ενημέρωση σχετικά με τους σχεδιασμούς και τις οποίες κινήσεις και επαφές έχουν γίνει σε πολιτικό επίπεδο για τα οποία τελικά ούτε οι δημοτικοί σύμβουλοι ούτε οι πολίτες που παρακολουθούσαν έλαβαν κάποια απάντηση.

Θυμίζουμε πως σε αυτή τη νέα μορφή συνεδριάσεων όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν από ένα θέμα συζήτησης τρεις μέρες πριν τη συνεδρίαση και εφόσον τελικά τεθούν περισσότερα από δέκα θέματα τότε γίνεται κλήρωση για να επιλεγούν τα δέκα. Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί προς το παρόν στις συνεδριάσεις λογοδοσίας της δημοτικής αρχής της Ιεράπετρας.

Επίσης για μια ακόμα φορά τα θέματα της συνεδρίασης δεν έγιναν γνωστά πριν την έναρξη της συνεδρίασης ούτως ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να παρακολουθήσουν εξελίξεις που τους αφορούν.

Τα θέματα που συζητήθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση αφορούσαν κατά σειρά:

  • Τις εξελίξεις στο παραλιακό γυμναστήριο της πόλης
  • Το αίτημα για δημιουργία πλατείας στην Παχειά Άμμο
  • Το Πολυδύναμο Ιατρείο Μακρύ Γιαλού
  • Τη νομιμοποίηση της προβλήτας στη Χρυσή
  • Την πορεία υλοποίησης και χρηματοδότησης των φάσεων του έργου αντικατάστασης του αγωγού ύδρευσης από τη Σαρακίνα έως την Ιεράπετρα
  • Τις εξελίξεις γύρω από την χρηματοδότηση της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου τις Ιεράπετρας και τις κατεδαφίσεις υπαίθριων κατασκευών
  • Τη χρηματοδότηση κατασκευής δικτύου ύδρευσης στο παραλιακό μέτωπο των κοινοτήτων Σχινοκαψάλων – Ορεινού

Τα θέματα στα οποία υπήρξαν σαφείς απαντήσεις αφορούσαν την ανάπλαση-μετεγκατάσταση στο παραλιακό γυμναστήριο της Ιεράπετρας με σχετική μελέτη να εκπονείται από συνεργάτη του Δημάρχου με στόχο να παρουσιαστεί έως το τέλος το 2024. Για το θέμα της δημιουργίας πλατείας-παιδικής χαράς στην Παχειά Άμμο έγινε γνωστό πως υπάρχει πρόθεση της Μητρόπολης Ιεραπύτνης και Σητείας να παραχωρήσει οικόπεδο οι σχετικές διαδικασίες όμως δεν βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

Επίσης στο θέμα της νομιμοποίησης της προβλήτας της νήσου Χρυσής έγινε γνωστό πως ο Δήμος Ιεράπετρας έχει απευθυνθεί σε δύο εταιρείες οι οποίες θα συμβάλλουν στην εκπόνηση πρόσθετων μελετών που στόχο θα έχουν τη νομιμοποίηση της παράνομης προβλήτας, ενώ δεν φάνηκε να υπάρχει πρόθεση για κατασκευή καινούριας όπως προβλέπεται στο σχέδιο δράσης της Χρυσής.

Τη συνεδρίαση μπορείτε να ακούσετε παρακάτω:

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη