Aίσιο τέλος για δύο τουρίστες που βγήκαν με λέμβο στα ανοιχτά του Ξερόκαμπου και παρασύρθηκαν από τα ισχυρά μποφόρ


 Συναγερμός σήμανε το απόγευμα του Σαββάτου στο Λιμενικό σε Ιεράπετρα και Σητεία, καθώς μία φουσκωτή λέμβος στην οποία επέβαιναν δύο τουρίστες κινδύνευε στη θαλάσσια περιοχή του Ξερόκαμπου Σητείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού,  «τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές της Ιεράπετρας και της Σητείας για την ύπαρξη μίας φουσκωτής λέμβου σε δυσχερή θέση στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Καραβόπετρα Ξερόκαμπου Σητείας, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες (έναν υπήκοο Ουγγαρίας και έναν Σλοβακίας). Στο σημείο μετέβη ένα περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Π.Λ.Σ.), ένα περιπολικό όχημα του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ιδιωτικά σκάφη, ενώ απογειώθηκε και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας (Π.Α.).»

Oι άνδρες του ΛΙμενικού εντόπισαν τη λέμβο, περισυνέλεξαν τους επιβαίνοντες, οι οποίοι ήταν καλά στην υγεία τους και τους μετέφεραν με ασφάλεια στον λιμένα Αθερινόλακκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ράδιο Λασίθι στην περιοχή επικρατούσαν δύσκολες καιρικές συνθήκες με τους ανέμους να φτάνουν τα 6 και 7 μποφόρ, ενώ οι δύο επισκέπτες δεν είχαν μαζί τους κανένα μέτρο προστασίας, ούτε νερό, ούτε φαγητό, ούτε τηλέφωνο, ούτε και σωσίβια. Ευτυχώς για τους ίδιους έγιναν αντιληπτοί από πολίτη που παρατήρησε το συμβάν που εξελίχθηκε κοντά στην ακτή και ενημέρωσαν τις αρχές.

Το Λιμεναρχείο Σητείας, που διενεργεί την προανάκριση, πρόκειται να προβεί στην επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη