Ο νέος πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας για τις προκλήσεις της νέας καλλιεργητικής χρονιάς


 Μέσα σε ένα αρκετά δύσκολο τοπίο ξεκινά η καλλιεργητική σεζόν στην Ιεράπετρα με το φαινόμενο της λειψυδρίας να βάζει ένα δύσκολο γρίφο προς επίλυση τόσο προς τους αγρότες αλλά και τους φορείς της περιοχής.

Θέματα για τα οποία μίλησε, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Καραλάκης, νέος πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας και επικεφαλής του αγροτικού συνεταιρισμού «Ανατολή».

Ο κ. Καραλάκης ανέφερε πως παρά τις αμφιβολίες που έχουν εκφραστεί οι πρόσφατες αρχαιρεσίες για το νέο ΔΣ του ΤΟΕΒ έγιναν με πλήρη συμμόρφωση του καταστατικού του οργανισμού και δεν αναμένεται να υπάρξουν προβλήματα στο υπόλοιπο της θητείας του.

Ένα σημαντικό μέρος της συζήτησης επικεντρώθηκε στα έργα υποδομής που βρίσκονται σε εξέλιξη ή σχεδιάζονται για την περιοχή. Ο κ. Καραλάκης ανέφερε ότι φέτος συνολικά 7 χιλιόμετρα αγροτικών δρόμων θα ασφαλτοστρωθούν ή θα τσιμεντοστρωθούν, εργασίες που έχουν ήδη ξεκινήσει. Τα έργα αυτά έχουν προϋπολογισμό περίπου 350.000 ευρώ και πρόκειται να αναβαθμίσουν αρκετά το αγροτικό δίκτυο της περιοχής στο οποίο καθημερινά διακινούνται εκατοντάδες τόνοι προϊόντων.

Το κόστος της ενέργειας είναι επίσης ένα σημαντικό ζήτημα για το οποίο θα πρέπει να βρεθούν λύσεις και ενδεχομένως και με τη συνεργασία του Δήμου Ιεράπετρας να γίνει εκ νέου μια προσπάθεια για ένταξη ή δημιουργία μιας ενεργειακής κοινότητας.

Όσον αφορά την αγροτική παραγωγή, ο πρόεδρος εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία για τη φετινή σεζόν. Ανέφερε ότι η περσινή χρονιά δεν ήταν ιδιαίτερα καλή, με προβλήματα σε καλλιέργειες όπως η ντομάτα και τα κουκιά. Ωστόσο, τόνισε τη σημασία των εξαγωγών για την τοπική οικονομία, επισημαίνοντας παράλληλα τις προκλήσεις που δημιουργούν οι εισαγωγές από γειτονικές χώρες.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη