Πρόεδρος της ΟΛΜΕ στο Ράδιο Λασίθι: Τέλος οι σχολικές εκδρομές αν δεν προστατευτούν οι εκπαιδευτικοί-συνοδοί


 Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος, ανακοίνωσε ότι οι σχολικές εκδρομές των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου θα σταματήσουν, τουλάχιστον μέχρι τα Χριστούγεννα, με σκοπό την αναδιαμόρφωση του νομικού πλαισίου που διέπει τις υποχρεώσεις των συνοδών εκπαιδευτικών. Αυτό περιλαμβάνει την καθιέρωση αμοιβής για την εκτός έδρας υπερωριακή εργασία, κάτι που μέχρι στιγμής δεν προβλέπεται.

Σε συνέντευξή στο Ράδιο Λασίθι και τον Δ. Τουρλούκη, ο κ. Τσούχλος τόνισε ότι οι καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι αποφασισμένοι να σταματήσουν τη συμμετοχή τους στις σχολικές εκδρομές, με στόχο την πίεση προς το Υπουργείο Παιδείας. Η ΟΛΜΕ ζητά να θεσπιστούν διατάξεις που θα εξασφαλίζουν την προστασία των εκπαιδευτικών συνοδών σε εκδρομές, καθώς και την αναγνώριση της υπερωριακής εργασίας τους με αμοιβή.

Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ προς τις κατά τόπους ΕΛΜΕ περιγράφει την απόφαση των καθηγητών να απέχουν σύσσωμα από τις εκδρομές, με χρονικό ορόσημο τα Χριστούγεννα, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας για την κατοχύρωση των αιτημάτων τους. Στόχος είναι η αναμόρφωση του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου, το οποίο, όπως υποστηρίζουν, δεν παρέχει την απαιτούμενη προστασία στους εκπαιδευτικούς κατά τη διάρκεια των εκτός έδρας δραστηριοτήτων.

Η Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ, η οποία θα καθορίσει τις περαιτέρω κινητοποιήσεις, είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο Amalia στην Αθήνα (Λεωφ. Βασιλίσσης Αμαλίας 10), από τις 10:30 π.μ. έως τις 7:00 μ.μ. Εκεί θα αποφασιστούν οι επόμενες ενέργειες, με τις οποίες θα επιχειρηθεί να πιεστεί η πολιτική ηγεσία για την ικανοποίηση των αιτημάτων του κλάδου.

Παράλληλα, η ΟΛΜΕ σχεδιάζει εκστρατεία ενημέρωσης των γονέων σχετικά με τα αιτήματα των καθηγητών, ενώ προγραμματίζονται και επιπλέον κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα, ενισχύοντας το μήνυμα ότι οι εκπαιδευτικοί δεν είναι διατεθειμένοι να συνεχίσουν χωρίς τις απαραίτητες αλλαγές.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη