Νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση της Κ. Σπυριδάκη για την υποστελέχωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών στο Νομό Λασιθίου


 Με νέα Κοινοβουλευτική παρέμβαση, η Βουλευτής Λασιθίου του ΠΑΣΟΚ, κα Κατερίνα Σπυριδάκη, φέρνει στο προσκήνιο το φλέγον ζήτημα της υποστελέχωσης των αστυνομικών υπηρεσιών στο Νομό Λασιθίου. Σε Ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, η κα Σπυριδάκη καταγγέλλει ότι «όλα τα αστυνομικά τμήματα του Νομού Λασιθίου αντιμετωπίζουν σημαντικές ελλείψεις προσωπικού που δυσχεραίνουν το έργο της αποτελεσματικής αστυνόμευσης», επισημαίνοντας τις αυξημένες ανάγκες λόγω της γεωγραφικής ιδιαιτερότητας και του κακού οδικού δικτύου της περιοχής. Την εν λόγω Κοινοβουλευτική πρωτοβουλία της κας Σπυριδάκη συνυπογράφει και η Βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών και Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, κα Νάντια Γιαννακοπούλου.

Μεταξύ άλλων, ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στον Αστυνομικό Σταθμό Μακρύ Γιαλού, ο οποίος «αντιμετωπίζει αυξημένες ανάγκες λόγω και της επέκτασης της γεωγραφικής του αρμοδιότητας [η οποία] θα περιλαμβάνει και τη διοικητική περιφέρεια «της δημοτικής κοινότητας Πευκών της δημοτικής ενότητας Ανάληψης του δήμου Σητείας», χωρίς όμως να προβλέπεται καμία ενίσχυση σε προσωπικό. Η Βουλευτής τονίζει ότι παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις της για το θέμα της υποστελέχωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών της ΔΑ Λασιθίου, οι Απαντήσεις του Υπουργείου παραμένουν γενικές και δεν αντιμετωπίζουν τις πραγματικές ανάγκες της περιοχής.

Στην Ερώτησή της, η Λασιθιώτισσα Βουλευτής ασκεί δριμεία κριτική στις δηλώσεις του Υπουργού κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κρήτη, σύμφωνα με τις οποίες η Κρήτη είναι «πλήρως στελεχωμένη από προσωπικό», χαρακτηρίζοντάς τις προκλητικές και αποκομμένες από την πραγματικότητα. Υπενθυμίζει ότι «οι Πρόεδροι των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων της Κρήτης αντέδρασαν άμεσα στις δηλώσεις αυτές, απαριθμώντας τα προβλήματα στελέχωσης των αστυνομικών τμημάτων σε όλους τους Νομούς της Κρήτης, με το Λασίθι να μένει στο μηδέν στις τακτικές μεταθέσεις».

Η Βουλευτής ζητά σαφείς απαντήσεις από τον Υπουργό, θέτοντας ερωτήματα όπως: «Ποια είναι τα μέτρα που προτίθεται να λάβει το Υπουργείο για τη μόνιμη ενίσχυση του προσωπικού στις αστυνομικές υπηρεσίες του Λασιθίου πέρα από τις εποχικές ενισχύσεις λόγω τουριστικής σεζόν;» και «Πώς θα αντιμετωπιστεί η μειωμένη αποτελεσματικότητα της αστυνόμευσης στο Νομό Λασιθίου λόγω των κενών οργανικών θέσεων;»

Η κα Σπυριδάκη δεν περιορίζεται μόνο στις ερωτήσεις αλλά ζητά την επανίδρυση του Τμήματος Τροχαίας Ιεράπετρας και την επαναλειτουργία του Αστυνομικού Σταθμού Μακρύ Γιαλού ως Αστυνομικό Τμήμα, τονίζοντας πως οι προσωρινές λύσεις δεν αρκούν: «Οι ενισχύσεις με εποχικούς αστυνομικούς λόγω της τουριστικής περιόδου και τα “Ειδικά Επιχειρησιακά Σχέδια” δεν αποτελούν μέτρα για μόνιμη λύση. Η ανάγκη για μόνιμο προσωπικό είναι επιτακτική, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών και η αποτελεσματική αστυνόμευση της περιοχής».

Κλείνοντας, η Βουλευτής Λασιθίου του ΠΑΣΟΚ καλεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να λάβει άμεσα μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας στο Λασίθι και να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Για να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της Ερώτησης πατήστε ΕΔΩ.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη