Γ. Τζαράκης: Η επόμενη Γιορτή Τουρισμού στην Ιεράπετρα δεν θα έχει προηγούμενο σε ολόκληρη την Κρήτη


 Tην ικανοποίησή του για τη συλλογική προσπάθεια που καταβλήθηκε ώστε να γίνει εφικτή η φετινή διοργάνωση της Γιορτής Τουρισμού στην Ιεράπετρα εξέφρασε μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι, ο Γιώργος Τζαράκης, ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Ostria.

Ο κ. Τζαράκης εξέφρασε  και υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των επαγγελματιών του τουρισμού.«Η προσπάθεια ήταν συνολική, δεν ήταν μόνο δική μας. Βοηθήσαμε λίγο παραπάνω, αλλά άξιζε τον κόπο. Συμμετείχαν όλοι οι σύλλογοι — η Περιφέρεια, ο Δήμος, η Ένωση Ξενοδόχων, ο Σύλλογος Καφέ-Εστίασης, οι επαγγελματίες ταξί. Χάρηκα ιδιαίτερα γιατί νέα παιδιά ασχολήθηκαν σοβαρά», ανέφερε ο κ. Τζαράκης.

Ο κ. Τζαράκης τόνισε την ενθάρρυνση που του προκάλεσε η ενεργή συμμετοχή της νέας γενιάς επαγγελματιών. «Υπήρξε απόλυτη συνεργασία. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει συνέχεια και μέλλον. Τα νέα παιδιά συνεργάστηκαν άψογα, κάτι που πραγματικά με εντυπωσίασε», δήλωσε.

Αναφερόμενος στην προετοιμασία της εκδήλωσης, επεσήμανε: «Αυτή η προσπάθεια είχε προετοιμασία από πάρα πολύ καιρό. Ήταν μια αρχή φέτος. Είδαμε τυχόν μικρολάθη, αλλά του χρόνου πιστέψτε με θα οργανωθεί κάτι που δεν έχει οργανωθεί πουθενά στην Κρήτη».

Συμμετοχή και προσφορά από τον ιδιωτικό τομέα

Ο κ. Τζαράκης υπογράμμισε τη σημασία της ενεργής συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στην επιτυχία της εκδήλωσης. «Ο Δήμος και η Περιφέρεια μπορούν να βοηθήσουν μέχρι ένα σημείο. Από εκεί και πέρα, αν δεν υπάρχει συμπαράσταση από όλο τον ιδιωτικό τομέα, δεν γίνεται τίποτε», ανέφερε.

Παρά την επιτυχία της εκδήλωσης, ο κ. Τζαράκης εξέφρασε την ελπίδα ότι περισσότερα ξενοδοχεία θα συμμετάσχουν στο μέλλον. «Κάποια ξενοδοχεία δεν συμμετείχαν. Θέλω να πιστεύω ότι του χρόνου, με τα μάτια κλειστά, πρέπει να βοηθήσουν. Η Γιορτή Τουρισμού είναι για όλους», τόνισε.

Αναφερόμενος στη συμβολή των τουριστών στην τοπική οικονομία, επισήμανε: «Πήραμε λεωφορεία και μεταφέραμε τον περισσότερο κόσμο μας στην πόλη. Ο κόσμος φάνηκε εκείνο το βράδυ σε όλη την πόλη, ειδικά στην παλιά πόλη της Ιεράπετρας».

Σχετικά με την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, υπογράμμισε: «Τα ξενοδοχεία έχουν σηκώσει τον πήχη ψηλά. Έχουν πάρα πολύ καλές υπηρεσίες. Οι επαγγελματίες πρέπει να καταλάβουν ότι πρέπει και αυτοί να ξυπνήσουν, να οργανώσουν και να φτιάξουν τις επιχειρήσεις τους».

Αισιοδοξία για το μέλλον του τουρισμού στην Ιεράπετρα

Ο κ. Τζαράκης εξέφρασε την αισιοδοξία του για την τρέχουσα και την επόμενη τουριστική περίοδο. «Σε γενικές γραμμές, η Κρήτη πήγε καλά, η Ελλάδα πήγε καλά, η Ιεράπετρα πήγε επίσης πολύ καλά. Όλα τα ξενοδοχεία πιστεύω ότι δούλεψαν καλά», ανέφερε.

Κλείνοντας, υποσχέθηκε ακόμη μεγαλύτερες προσπάθειες στο μέλλον. «Του χρόνου θα γίνει κάτι που δεν έχει γίνει πουθενά στην Κρήτη. Ευελπιστώ ότι του χρόνου θα συμμετάσχουν όλοι», κατέληξε ο κ. Τζαράκης, καλώντας όλους τους επαγγελματίες να συμβάλουν στην ανάδειξη του τουρισμού και της περιοχής.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη