Θα δει υδροπλάνο η Ιεράπετρα μέσα στον Οκτώβρη;


 Πάρα πολλά και ενδιαφέροντα τα όσα ανέφερε σήμερα ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Σκουλούδης σε μια εκτενή συνέντευξη στο Ράδιο Λασίθι. Θα τα διαβάσετε και θα τα ακούστετε όλα με λεπτομέρειες ΕΔΩ, αλλά για αρχή ας σταθούμε στο εξής. Υδροπλάνα και υδατοδρόμιο στο Δήμο Ιεράπετρας!

Ήταν κάτι που ακούσαμε από τον αντιδήμαρχο από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων του ως ένας στόχος που θα μπορούσε να υλοποιηθεί έως το καλοκαίρι (που πέρασε).

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, έγινε κατανοητό και στους νεότερους στη δημοτική αρχή πως το δημόσιο λειτουργεί με τους δικούς του αργούς ρυθμούς, προέκυψε και η διαφωνία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου σχετικά με την χωροθέτηση του υδατοδρομίου δίπλα στο Φρούριο του Καλέ και κάπως έτσι φτάνουμε στο σήμερα.

Όπως φαίνεται η προσπάθεια σε συνεργασία με την εταιρία Hellenic Seaplanes  δεν έχει σταματήσει και μάλιστα ο κ. Σκουλούδης ανέφερε πως εντός Οκτωβρίου πιθανότατα θα έρθει κάποιο υδροπλάνο της εταιρείας στην Ιεράπετρα για κάποιες δοκιμαστικές πτήσεις και για να εξεταστούν και άλλοι πιθανοί χώροι για χωροθέτηση του υδατοδρομίου.

Κάτι ανάλογο, δηλαδή δοκιμαστικές πτήσεις υδροπλάνων, είχαμε ακούσει από την Hellenic Seaplanes (διαβάστε ΕΔΩ) πως προγραμματιζόταν το φετινό καλοκαίρι στη Σητεία, στην οποία οι συνθήκες λειτουργίας υδατοδρομίου είναι σχεδόν τελειωμένες. Τελικά οι δοκιμαστικές πτήσεις δεν έγιναν αφού άλλαξε ο βραχυπρόθεσμος προγραμματισμός της εταιρείας η οποία δουλεύει ταυτόχρονα πάνω σε πολλά ανάλογα projects σε όλη την Ελλάδα.

Θα έρθουν τελικά τον Οκτώβριο στην Ιεράπετρα; «Όσο κι αν μοιάζει περίεργο ο Οκτώβρης είναι πάρα πολύ μακριά για τον τρόπο που προγραμματίζουμε το επιχειρησιακές μας δράσεις», ήταν η χαρακτηριστική φράση που μας είπαν από πλευράς Hellenic Seaplanes χωρίς πάντως να αποκλείεται να έχει υπάρξει κάποια τέτοια συνεννόηση σε ανώτερο επίπεδο μεταξύ εταιρείας και Δήμου Ιεράπετρας.

Σε κάθε περίπτωση, έχετε τα μάτια σας ανοιχτά, κάτι μπορεί να φανεί σύντομα από ψηλά….

Π. Νικολάου

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη