Μήνυμα της Άννας Αϊβαλιώτη για την έναρξη της σχολικής χρονιάς και την κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών

 


Mε την ευκαιρία τής έναρξης τού νέου σχολικού έτους εύχομαι ολόψυχα σε όλα τα μέλη τής εκπαιδευτικής κοινότητας καλή σχολική χρονιά με υγεία, αγάπη, πρόοδο, δύναμη, δημιουργία, χαρά! Θερμές ευχές στους μαθητές και τις μαθήτριες για καλή πρόοδο. Με επιμονή και υπομονή να κατακτήσουν γνώσεις και να καλλιεργήσουν δεξιότητες και ήθος. Εύχομαι θερμά στους γονείς καλή δύναμη και κάθε προσωπική και οικογενειακή ευτυχία. Ιδιαιτέρως εύχομαι στους εκπαιδευτικούς δύναμη, αισιοδοξία, έμπνευση και αντοχές στο δύσκολο παιδαγωγικό έργο τους.

Καλή σχολική χρονιά!

Να σημειωθεί ότι οι Σχολικές Επιτροπές των περισσότερων Δήμων από τέλος Ιουνίου, όπως προέβλεπε σχετικό άρθρο του Υπουργείου Εσωτερικών, καταργήθηκαν. Ειδικότερα, από τις 29 Ιουνίου 2024 σταμάτησε η λειτουργία περισσότερων από 600 Σχολικών Επιτροπών και οι αρμοδιότητές τους μεταφέρθηκαν στους οικείους Δήμους. Οι Σχολικές Επιτροπές παραμένουν μόνο στους Δήμους που διαθέτουν πάνω από 100 σχολικές μονάδες, κάτι που δεν ισχύει σε κανέναν Δήμο του Νομού μας.

Πολλοί Δήμοι έχουν αντιδράσει για την κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών. Οι όποιες αποφάσεις στο μέλλον, αν απαιτηθεί, θα λαμβάνονται από τη Δημοτική Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο. Η Δημοτική Επιτροπή αποτελεί το νέο συλλογικό όργανο διοίκησης του Δήμου το οποίο ασκεί τις αρμοδιότητες της Εκτελεστικής Επιτροπής, της Οικονομικής Επιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, οι οποίες από την 1η Ιανουαρίου 2024 καταργήθηκαν.

Ολοκληρώνοντας τον κύκλο των καθηκόντων μου ως Προέδρου της Α΄ Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής , θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά για την άριστη συνεργασία μας, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τους Διευθυντές και τις Διευθύντριες, τις Προϊστάμενες, τους εκπαιδευτικούς, τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων των σχολείων μας, τους υπαλλήλους των σχολικών επιτροπών και τους εργαζόμενους στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας.

Για το Ν.Π.Δ.Δ., Σχολική Επιτροπή Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ιεράπετρας

Η πρόεδρος
Αιβαλιώτη Άννα

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη