Εξαφανίζεται η αμμώδης παραλία του Μακρύ Γιαλού – Άμεσες παρεμβάσεις ζητούν κάτοικοι και επιχειρήσεις

 


Μια περιοχή που έχει γίνει γνωστή για την μεγάλη αμμώδη παραλία της και τα αβαθή νερά της έχει αρχίσει να βρίσκεται υπό άμεσο κίνδυνο τα τελευταία χρόνια στα οποία τόνοι από πέτρες εξαφανίζουν την αμμουδιά ενώ παράλληλα το πλάτος της μικραίνει.

Πρόκειται για την παραλία του Μακρύ Γιαλού και το πρόβλημα που παρατηρείται φέτος είναι το μεγαλύτερο των τελευταίων ετών. Το μέρος της παραλίας που επηρεάζεται κυρίως αφορά, διοικητικά, τον Δήμο Σητείας και την κοινότητα Πεύκων με κατοίκους και επιχειρηματίες να ζητούν άμεσες λύσεις για την αποκατάσταση της αμμουδιάς.

Μεγάλα βότσαλα βγαίνουν διαρκώς τα τελευταία χρόνια και σύμφωνα με κατοίκους πιθανότατα προέρχονται από τις δύο πλημμύρες των τελευταίων ετών αλλά και από το λιμενοβραχίονα του Μακρύ Γιαλού.

Τα τελευταία χρόνια τα βότσαλα απομακρύνονται με πρόχειρες ενέργειες των κατοίκων και επιχειρήσεων, όπως όμως φαίνεται και στις φωτογραφίες, η φετινή χρονιά δείχνει πως απαιτούνται πιο δραστικές λύσεις αφού οι ποσότητες έχουν αυξηθεί κατά πολύ με αποτέλεσμα κάτοικοι, ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες να μην βρίσκουν πια την αμμουδιά που ήξεραν ενώ φυσικά πολύ μεγάλος είναι και ο όγκος από βότσαλα που βρίσκονται μέσα στη θάλασσα.

Για το θέμα έχει ενημερωθεί εκτενώς ο Δήμος Σητείας και σύντομα αναμένεται να γίνει μια αυτοψία έτσι ώστε να φανούν πιθανές λύσεις, και να ξεκινήσει μια σχετική μελέτη έτσι ώστε να προκύψουν λύσεις τόσο άμεσα με απομάκρυνση των βοτσάλων αλλά και με πιο μόνιμες λύσεις.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη