Συνεδρίαση της παράταξης Γουλιδάκη με έντονα παράπονα και κριτική προς τη Δημοτική Αρχή της Ιεράπετρας

 


Πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη σύσκεψη της παράταξής μας “Δήμος Ιεράπετρας Προοπτική για το Μέλλον” το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου Μύθων Ιεράπετρας εντός του Δημοτικού σχολείου Μύθων.

Αξιολογήθηκε η τρέχουσα κατάσταση των Δημοτικών μας πραγμάτων στους 8 μήνες που ήδη διανύσαμε, αλλά και η τρέχουσα ρευστή και ζοφερή πολιτική κατάσταση στη χώρα μας σε σχέση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την υγεία, την πραγματική έναντι της εικονικής οικονομικής κατάστασης της χώρας, την αχαλίνωτη ακρίβεια, την αδυναμία διαχείρισης της καθημερινότητας του δημότη, την πλήρη απραξία μέχρι σήμερα αλλά και την έλλειψη προγραμματισμού και δρομολόγησης λύσεων σε θέματα τετριμμένα και άλυτα.

Πρωτόκολλα κατεδάφισης στο Δήμο μας, σε ενεργοποίηση από 1 Νοεμβρίου, απραξία 8 μηνών στην κατεύθυνση της πίστωσης των 4.000.000,00 και πλέον ευρώ της Α’ φάσης, που ήταν εξασφαλισμένα σύμφωνα με τις ανακοινώσεις και τις προσωπικές δεσμεύσεις πολιτικών παραγόντων και αφωνία για τη δεύτερη Φάση που θα ήταν… ώριμη για διεκδίκηση πριν το τέλος της τουριστικής περιόδου.

Γηροκομείο εγκαινιασμένο από το 2023 και που αίφνης προέκυψαν νέες ανάγκες χρηματοδότησης 530.000,00 ευρώ κατά την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Ιεράπετρας και απάντηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου σε ερώτηση της παράταξής μας.

Διαπιστώνουμε την έλλειψη διεκδικητικότητας για αυτονόητα και ομόφωνα ψηφισμένα αιτήματα της κοινωνίας, από το Δημοτικό μας συμβούλιο. Ψηφίσαμε ομόφωνα να διεκδικήσουμε την πλήρη διαδικασία δημοπράτησης και κατασκευής από τον Δήμο μας, του λιμενικού έργου Μακρύ Γιαλού. Αντί αυτού με διά περιφοράς κι όχι με φυσική παρουσία σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου εκποιήθηκε η ομοφωνία και το ψήφισμα που μας έφερνε τάχα μου ενωμένους ως μια γροθιά, και έτσι μόνο με την ψήφο της δημοτικής παράταξης το έργο… πέταξε σε άλλα χέρια, άλλους χρόνους, και καλή του τύχη….

Ψήφισμα κατ’ ομοφωνία για την καταστρατήγηση κάθε έννοιας δικαίου εις βάρος του εκλεγμένου Δημοτικού Συμβούλου της παράταξής μας να στελεχώσει το νοσοκομείο Ιεράπετρας πήγε άπατο, χωρίς ανταπόκριση μέχρι σήμερα αφ’ υψηλού, αγνοώντας τον Δήμαρχο, τη Δημοτική αρχή σύσσωμη, την παράταξή μας, και όλο τον κόσμο της Ιεράπετρας, χωρίς καμία όχληση προς ενδιάμεσα πολιτικά πρόσωπα της ηγεσίας του υπουργείου υγείας έχοντας την πλήρη στήριξη όλων των δημοτικών συμβούλων. Πλήρη αφωνία και διεκδίκηση για την κατασκευή του πολύπαθου κι όχι πια πολυδύναμου Ιατρείου Μακρύ Γιαλού που πάει ξανά στις καλένδες ενώ οι ανακοινώσεις προεκλογικά το ήθελαν έτοιμο προς λειτουργία…. από το Ταμείο Ανάκαμψης μάλιστα….

Αξιολογήθηκε και η στάση της παράταξής μας όλο αυτό το διάστημα των οκτώ μηνών και ο τρόπος λειτουργίας της και η συνεχής σταθερή και τεκμηριωμένη παρουσία της σε όλα τα δημοτικά συμβούλια, και επιτροπές όπου συμμετέχουν μέλη μας, οι φυσικές παρουσίες και η διεκδικητικότητα με ρεαλιστική τεκμηρίωση όλων των προέδρων των 11 από τις 20 τοπικές κοινότητες που έχουν εκλεγεί με την παράταξή μας.

Εξετάζουμε όλα τα θέματα με ειδική προσυνεδρίαση πριν την έναρξη κάθε Συμβουλίου στη μικρή αίθουσα της Μελίνας Μερκούρη και πλέον έχει παγιωθεί. Με τη στιβαρότητα και την επιστημονική και επαγγελματική κατάρτιση των μελών της παράταξής μας, προτάσσουμε τον Δημοκρατικό διάλογο στο δημόσιο λόγο μας και επιβάλλουμε με τη φυσική μας παρουσία καθαρό ισχυρό και τεκμηριωμένο λόγο και αντίλογο αποφεύγοντας επιμελώς να μετατρέπουμε τον ιερό χώρο του Συμβουλίου σε Αρένα…

Προετοιμάζουμε την πρώτη ετήσια γενική συνέλευση των μελών και φίλων της παράταξής μας που θα ανακοινωθεί σύντομα ο χώρος διεξαγωγής της, ο χρόνος εργασιών της, τα θέματα ατζέντας και η τήρηση ανοικτών διαδικασιών προς το κοινό με στόχο τη δρομολόγηση επίλυσης οργανωτικών θεμάτων εκπροσώπησης και λειτουργίας της παράταξης και κυρίαρχο θέμα τη χάραξη μέσω των συμπερασμάτων της Γενικής μας συνέλευσης της μεσοπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης στρατηγικής μας.

Ως αξιωματική αντιπολίτευση και ως πολίτες που δεν μας ικανοποιεί η απάθεια και η αδράνεια απέναντι στον οδικό χάρτη της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει εκτός την υγεία όπου θριαμβεύει στέλνοντάς μας στα νύχια ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας που για μια επέμβαση αρθροπλαστικής στο γόνατο ζητάνε 6 έως 10 χιλιάδες ευρώ κρατώντας εκτός συστήματος υγείας τους γιατρούς με μισθούς μικρότερους μετακλητού εργάτη γης, να ιδιωτικοποιήσει κάθε τι που μπορεί να επιφέρει έσοδα που απολύτως εμφανώς μεθοδευμένα, περνάνε σε συγκεκριμένα χέρια γνωστών ονομάτων της τραπεζικής, κατασκευαστικής, ενεργειακής και εφοδιαστικής αλυσίδας επιχειρηματιών.

Απέναντι στην παιδεία που συρρικνώνεται ο δημόσιος χαρακτήρας της και που τα ιδιωτικά σχολεία γυμνάσια λύκεια πανεπιστήμια πριμοδοτούνται στην ουσία ενώ κλείνουν σχολεία και ρημάζουν κοινότητες λόγω της ανύπαρκτης και αποσπασματικής πολιτικής στο τεράστιο κι άλυτο δημογραφικό μας πρόβλημα, η παράταξή μας αντιτίθεται με κάθε πρόσφορο τρόπο και θα συνεχίσει να διεκδικεί όλα τα κοινωνικά αγαθά μέσω δημοσίων δαπανών για τις οποίες καταβάλλουν όλοι έμμεσους και άμεσους φόρους και πανάκριβες ασφαλιστικές εισφορές, και κρατήσεις.

Ευχαριστούμε τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Μύθων για την υποστήριξη της πραγματοποίησης της συνεδρίασής μας. Ευχαριστούμε για την προετοιμασία του χώρου και τη θερμή υποδοχή το διοικητικό συμβούλιο και τον πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Μύθων.

Δήμος Ιεράπετρας Προοπτική για το Μέλλον

Ο επικεφαλής
ΓΟΥΛΙΔΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη