Γ. Βογιατζής: Η ένταξη του Νοσοκομείου Ιεράπετρας στις άγονες περιοχές είναι ένα πρώτο βήμα, επόμενο είναι το Κεντρικό Νοσοκομείο στο Λασίθι


 Mε φανερή την ικανοποίησή του για τη ένταξη του Νοσοκομείου Ιεράπετρας στις άγονες περιοχές Α’, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Υγείας Ιεράπετρας, Γιάννης Βογιατζής, μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι δίνοντας μια εικόνα για τους στόχους της επιτροπής.

Ο κ. Βογιατζής τόνισε πως η στελέχωση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας είναι το σημαντικότερο πρόβλημα προς επίλυση, ζήτημα στο οποίο δεν υπάρχει κανείς που να διαφωνεί και αποτελεί την βασική επιδίωξη και της Επιτροπής Υγείας. Η ένταξη του Νοσοκομείου στις άγονες περιοχές συμβάλλει σε αυτό το στόχο και έτσι μόνο θετική μπορεί να είναι η πρόσφατη εξέλιξη που αφορά Νοσοκομεία όλης της χώρας, πρόσθεσε ο κ. Βογιατζής.  Παράλληλα υπογράμμισε πως πέρα από πρόσθετα κίνητρα που δίνονται πλέον στους γιατρούς, ο Δήμος Ιεράπετρας μπορεί και θα προσφέρει πρόσθετα οικονομικά κίνητρα σε νέους γιατρούς που θα θελήσουν να στελεχώσουν το Νοσοκομείο συμβάλλοντας στην αναβάθμιση της υγείας σε όλη την περιοχή.

Ο κ. Βογιατζής ανέφερε πως ο αμέσως επόμενος στόχος είναι η δημιουργία ενός κεντρικού Νοσοκομείου στο Λασίθι, κάτι που θα λύσει οριστικά τα προβλήματα σε όλο το νομό. Η ιδέα για την κατασκευή του στην Παχειά Άμμο που έχει παρουσιαστεί, μελετηθεί, και συζητηθεί τα προηγούμενα χρόνια θα μπει ξανά στο προσκήνιο ώστε τελικά να υπάρχει ένα Νοσοκομείο στο οποίο θα μπορούν να καλύπτονται με ευκολία όλες οι ανάγκες και δεν θα είναι δύσκολο να στελεχωθεί πλήρως σε όλες τις ειδικότητές του. Αυτή θα είναι μια λύση που θα απαντά και στο πρόβλημα που παρατηρείται καθημερινά στα μεγάλα Νοσοκομεία του Ηρακλείου, τα οποία δεν μπορούν να καλύψουν με επάρκεια ασθενείς που μεταφέρονται σε αυτά και από όλο το νομό Λασιθίου.

Το αίτημα αυτό θα τεθεί ανάμεσα στα υπόλοιπα και στον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος το επόμενο διάστημα, άγνωστο προς το παρόν πότε, θα επισκεφθεί την Ιεράπετρα, επανέλαβε ο κ.  Βογιατζής.

Ακούστε αναλυτικότερα:

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη