Nέα αναβολή στη δίκη για τα ανεξέλεγξτα αιγοπρόβατα της Καλαμαύκας


 Πλήθος κόσμου βρέθηκε ξανά σήμερα στα Δικαστήρια Νεάπολης ξανά, σήμερα, ενόψει της εξ αναβολής, δίκης για την υπόθεση των κατοίκων χωριών της Καλαμαύκας που καταγγέλλουν ζημιές στις περιουσίες τους από ανεπιτήρητα κοπάδια κτηνοτροφικής οικογένειας της περιοχής.

Η δίκη αναβλήθηκε για τις 17 Μαρτίου 2025, καθώς δεν είχε διαβιβαστεί το πόρισμα του ιατροδικαστή για την μήνυση που αφορούσε σε ξυλοδαρμό καθώς επίσης και η εκτίμηση του Δασαρχείου για το ύψος των ζημιών που είχαν προκληθεί από τα ζώα.

Για την υπόθεση έχουν υποβληθεί εκατέρωθεν μηνύσεις, που αφορούν απειλές, επεισόδια, ξυλοδαρμοί και δολιοφθορές. Ο ξεσηκωμός είναι γενικευμένος ενώ έχουν προηγηθεί ψηφίσματα και λαϊκές συνελεύσεις, ενώ υπέρ της τήρησης της νομιμότητας τάσσεται η Δημοτική Αρχή Ιεράπετρας. Από την πλευρά της και η Αστυνομία διενεργεί τις τελευταίες εβδομάδες εντατικές και στοχευμένες έρευνες. Παράλληλα έχει ξεκινήσει μια συστηματική καταγραφή των ζημιών που έχουν προκληθεί από τον κτηνοτρόφο της περιοχής, οι οποίες μετά και τη νέα αναβολή αναμένεται να συνεχιστούν.


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη