Κρήτη: Μάχη για τη ζωή δίνει ο 54χρονος που υπέστη ηλεκτροπληξία

 


Ήταν λίγο μετά τις 11 χθες το πρωί όταν ένας 54χρονος άνδρας έβαφε ένα σπίτι στην οδό Παρασκευοπούλου στο Ατσαλένιο.

Ενώ εργαζόταν σε αυτό, άγγιξε κατά κάποιο τρόπο ένα καλώδιο της ΔΕΗ και υπέστη ηλεκτροπληξία, με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του και να πέσει από ύψος.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο βρήκε τον 54χρονο άνδρα αναίσθητο, αν και είχε σφυγμό, και τον μετέφερε εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας υπέστη εγκαύματα και σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Σύμφωνα με το cretapost, αργά χθες το βράδυ, στήθηκε μεγάλη αεροδιακομιδή για τον 54χρονο και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο Θριάσιο Νοσοκομείο της Αθήνας.

Η μεταφορά κρίθηκε σκόπιμη από τους γιατρούς και τη διοίκηση, καθώς δεν υπήρχαν διαθέσιμα κρεβάτια ΜΕΘ σε όλη την Κρήτη.

Ο Στέλιος Βοριάς, Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, και ο Δ. Βρύσαλης, Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, καυτηρίασαν την έλλειψη κενών θέσεων σε κλίνες ΜΕΘ σε μια περιοχή όπως η Κρήτη ως αδύνατη και κάλεσαν ευθέως την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και την Κυβέρνηση για άμεση λύση του προβλήματος.

Η υγεία του 54χρονου είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και αυτό διότι εκτός από τα εγκαύματα από το ηλεκτρικό ρεύμα, υπέστη και σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι από την πτώση.


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη