Νέο «πραξικόπημα» εναντίον των Νοσοκομείων Ιεράπετρας και Σητείας από τη διοίκηση του Αγίου Νικολάου

Για νέο «πραξικόπημα» το οποίο αποτυπώθηκε στο αποτέλεσμα της χθεσινής συνέλευσης του διοικητικού συμβουλίου των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων του Λασιθίου έκανε λόγο μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, Δημήτρης Βλασάκης.

Η χθεσινή, εξ αναβολής, συνεδρίαση επικύρωσε την αρχική εισήγηση του διοικητή κ. Ανδρεαδάκη να μην προκηρυχθούν θέσεις διευθυντών αναισθησιολογίας για τα Νοσοκομεία της Ιεράπετρας και της Σητείας, παρά την αντίθετη γνώμη του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχoΐδη και του διοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Νεκτάριου Παπαβασιλείου.

Η απόφαση πάρθηκε με πλειοψηφία 3-1 με την διοικήτρια του Νοσοκομείου Σητείας να ήταν αυτή που ψήφισε αντίθετα, σε ένα συμβούλιο στο οποίο δεν εκπροσωπείται καθόλου το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων να ψηφίζει υπέρ της θέσης της διοίκησης του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.

Την στιγμή που όλος ο κλάδος της δημόσιας υγείας βρίσκεται σε αναβρασμό η διοίκηση των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λασιθίου πρακτικά λειτουργεί ως διοίκηση του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, τόνισε ο κ. Βλασάκης, θεωρώντας το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας ως εχθρό.

Το γεγονός ότι το ΔΣ επιμένει να μην προκηρύσσει θέσεις διευθυντών, αλλά θέσεις επιμελητών Α’, στερεί από τα Νοσοκομεία τη δυνατότητα να προσελκύσουν γιατρούς-αναισθησιολόγους από όλη την Ελλάδα με τους οποίους βρίσκονται σε επαφή, προσφέροντας μια ελκυστική θέση εργασίας και τη δημιουργία κατάλληλα στελεχωμένης κλινικής, με μόνο στόχο να μην υπάρξει πιθανότητα μετακίνησης κάποιου γιατρού από το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, πρόσθεσε ο κ. Βλασάκης.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, τόνισε πως πρόκειται για μια εχθρική απόφαση προς τα Νοσοκομεία Ιεράπετρας και Σητείας η οποία μάλιστα παρακάμπτει τις οδηγίες που έχουν δοθεί από το Υπουργείο Υγείας και κάλεσε τον διοικητή της 7ης ΥΠΕ να πάρει εκ νέου θέση και να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία των Νοσοκομείων όλου του νομού.

Ακούστε αναλυτικά:(εδώ)


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη