Εγκρίθηκαν οι προκηρύξεις 18 θέσεων ιατρών στα Νοσοκομεία του Λασιθίου – Δεκτές οι θέσεις Διευθυντών Αναισθησιολογίας σε Ιεράπετρα και Σητεία

 


Την απόφαση να εγκριθούν οι προκηρύξεις συνολικά 18 θέσεις ιατρών στα τρία Νοσοκομεία του Λασιθίου έλαβε το συμβούλιο των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων του Λασιθίου σε έκτακτη συνεδρίαση που έγινε σήμερα Παρασκευή, υπό την προεδρία της αναπληρώτρια διοικήτριας του Νοσοκομείου Σητείας, Μαρίας Δαρατσιάνου.

Πρόκειται για την τρίτη συνεδρίαση που γίνεται σχετικά με την έγκριση νέων προκηρύξεων, αφού θυμίζουμε πως υπήρχε έντονη διαφωνία από πλευράς διοίκησης και εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου κυρίως για τις προκηρύξεις θέσεων διευθυντών αναισθησιολογίας στα Νοσοκομεία Ιεράπετρας και Σητείας, με το σκεπτικό πως η κίνηση αυτή θα έκανε ευκολότερη την μετακίνηση των δύο (από τους συνολικά τέσσερις) αναισθησιολόγους από τον Άγιο Νικόλαο σε Ιεράπετρα και Σητεία αντίστοιχα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί δυσλειτουργία στη χειρουργική κλινική.

Θέμα που μεταξύ άλλων απασχόλησε και την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Υγείας στη Σητεία ο οποίος δεσμεύτηκε για δεύτερη φορά πως  με αυτές και άλλες θέσεις θα ενισχυθούν τα Νοσοκομεία της Ιεράπετρας και της Σητείας.

Τελικά με τη σημερινή απόφαση που πάρθηκε κατά πλειοψηφία (με τους αιρετούς εκπροσώπους των Ιατρών και Νοσηλευτούν να μειοψηφούν) εγκρίνονται οι προκηρύξεις 5 ιατρών στον Άγιο Νικόλαο, 6 στην Ιεράπετρα και 7 στη Σητεία.

Στην απόφαση γίνεται αναφορά στις ανησυχίες που υπάρχουν σχετικά με το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου και προτείνεται να υπάρχει εναλλακτική λύση για την περίπτωση που χρειαστεί στήριξη, ώστε να μην διαταραχθεί η λειτουργία του.

Με την εξέλιξη αυτή αναμένεται πλέον άμεσα η προκήρυξη των θέσεων από την 7η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας και ζητούμενο, για άλλη μια φορά, είναι να φανεί αν θα υπάρξει ενδιαφέρον για την κάλυψή τους.

Οι θέσεις που εγκρίθηκαν

 Ο.Μ.Ε. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 

∙ Μίας (1) θέσης επί θητεία ειδικευμένου ιατρού του κλάδου ΕΣΥ στο βαθμό του Επιμελητή Β΄  Ειδικότητας Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση   στην επείγουσα ιατρική, διάσωση, προνοσοκομειακή περίθαλψη και διαχείριση- διοίκηση   συντονισμό του έργου της εφημερίας (με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση στην επείγουσα   ιατρική ή εξειδίκευση στη ΜΕΘ) (για το Τ.Ε.Π.). 

∙ Μίας (1) θέσης επί θητεία ειδικευμένου ιατρού του κλάδου ΕΣΥ στο βαθμό του Επιμελητή Α΄ ειδικότητας Ακτινολογίας. 

∙ Μίας (1) θέσης επί θητεία ειδικευμένου ιατρού του κλάδου ΕΣΥ στο βαθμό του Επιμελητή Α΄ ειδικότητας Καρδιολογίας.  

Μίας (1) θέσης επί θητεία ειδικευμένου ιατρού του κλάδου ΕΣΥ στο βαθμό του Επιμελητή Β΄  Ειδικότητας Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής ή Καρδιολογίας ή Πνευμονολογίας Φυματιολογίας ή Ορθοπαιδικής και Τραυματιολογίας ή Χειρουργικής ή Χειρουργικής  Θώρακος ή Αναισθησιολογίας) (για το Τ.Ε.Π.). 

∙ Μίας (1) θέσης επί θητεία ειδικευμένου ιατρού του κλάδου ΕΣΥ στο βαθμό του Επιμελητή Β΄ ειδικότητας Ψυχιατρικής (για το Κ.Ψ.Υ.Αγ.Νικολάου).  

 Α.Ο.Μ. ΣΗΤΕΙΑΣ 

∙ Μίας (1) θέσης επί θητεία ειδικευμένου ιατρού του κλάδου ΕΣΥ στο βαθμό του Διευθυντή Αναισθησιολογίας. 

Μίας (1) θέσης επί θητεία ειδικευμένου ιατρού του κλάδου ΕΣΥ στο βαθμό του Διευθυντή Παιδιατρικής. 

∙ Μίας (1) θέσης επί θητεία ειδικευμένου ιατρού του κλάδου ΕΣΥ στο βαθμό του Διευθυντή  ειδικότητας Ακτινολογίας. 

∙ Μίας (1) θέσης επί θητεία ειδικευμένου ιατρού του κλάδου ΕΣΥ στο βαθμό του Διευθυντή  ειδικότητας Εσωτερικής Παθολογίας. 

Μίας (1) θέσης επί θητεία ειδικευμένου ιατρού του κλάδου ΕΣΥ στο βαθμό του Επιμελητή Α΄ ειδικότητας Εσωτερικής Παθολογίας. 

∙ Μίας (1) θέσης επί θητεία ειδικευμένου ιατρού του κλάδου ΕΣΥ στο βαθμό του Επιμελητή Α΄ ειδικότητας Παιδιατρικής. 

∙ Μίας (1) θέσης επί θητεία ειδικευμένου ιατρού του κλάδου ΕΣΥ στο βαθμό του Επιμελητή Β΄ ειδικότητας Ορθοπεδικής και Τραυματιολογίας. 

Α.Ο.Μ. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ 

∙ Μίας (1) θέσης επί θητεία ειδικευμένου ιατρού του κλάδου ΕΣΥ στο βαθμό του Διευθυντή  ειδικότητας Εσωτερικής Παθολογίας.  

∙ Μίας (1) θέσης επί θητεία ειδικευμένου ιατρού του κλάδου ΕΣΥ στο βαθμό του Διευθυντή ειδικότητας Αναισθησιολογίας. 

∙ Μίας (1) θέσης επί θητεία ειδικευμένου ιατρού του κλάδου ΕΣΥ στο βαθμό του Επιμελητή Α΄ ειδικότητας Καρδιολογίας.

Δύο (2) θέσεις επί θητεία ειδικευμένων ιατρών του κλάδου ΕΣΥ στο βαθμό του Διευθυντή  ειδικότητας Ακτινολογίας. 

∙ Μίας (1) θέσης επί θητεία ειδικευμένου ιατρού του κλάδου ΕΣΥ στο βαθμό του Επιμελητή Α΄ ειδικότητας Εσωτερικής Παθολογίας. 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη