Aπούσα η μισή δημοτική αρχή από τη συνεδρίαση, για πρώτη φορά δεν ψηφίζεται προϋπολογισμός στο Δήμο Ιεράπετρας


 Εικόνα διάλυσης παρουσίασε η τελευταία διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Ιεράπετρας που ήταν προγραμματισμένη για χθες, Τετάρτη, με σκοπό την ψήφιση του προϋπολογισμού (στην πρώτη ειδική συνεδρίαση) και άλλα θέματα σε τακτική συνεδρίαση.

Απουσίες και αναβολές συνεδριάσεων λόγω μη απαρτίας έχουν υπάρξει και στο παρελθόν, προφανώς όμως καμία σύγκριση δεν μπορεί να γίνει λόγω των ειδικών συνθηκών της χθεσινής μέρας στην οποία η παρούσα δημοτική αρχή θα έπρεπε να ψηφίσει τον τελευταίο προϋπολογισμό της θητείας της και βέβαια, ως είθισται, να γίνει και ένας άτυπος συνοπτικός απολογισμός. Τίποτα από αυτά δεν συνέβη αφού περίπου τα μισά μέλη της δημοτικής αρχής, ανάμεσά τους και εν ενεργεία αντιδήμαρχοι, απουσίασαν και μαζί με τις υπόλοιπες απουσίες, μόλις εννιά δημοτικοί σύμβουλοι βρέθηκαν χθες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Έτσι και οι δύο συνεδριάσεις αναβλήθηκαν με την τακτική συνεδρίαση να αναμένεται να γίνει δια περιφοράς ενώ η ψήφιση του προϋπολογισμού θα γίνει από την επόμενη, νέα, δημοτική αρχή αφού λόγω του ειδικού χαρακτήρα της δεν υπάρχει χρονικό περιθώριο για να γίνει εντός του 2023.

Το γεγονός αυτό, όπως λέει στο Ράδιο Λασίθι ο επικεφαλής δημοτικής παράταξης και δημοτικός σύμβουλος  κ. Αργύρης Πανταζής θα φέρει καθυστερήσεις στη λειτουργία του Δήμου αφού μέχρι την ψήφιση του προϋπολογισμού και την έγκρισή του δεν θα μπορούν να γίνονται οι προγραμματισμένες πληρωμές ενώ αν για τον οποιοδήποτε λόγο χρειαστεί να υπάρξουν και τροποποιήσεις από τη νέα δημοτική αρχή, όλες οι διαδικασίες θα καθυστερήσουν ακόμα περισσότερο.

ΑΚΟΥΣΤΕ(ΕΔΩ)

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη