Μπήκαν ανενόχλητοι και έκλεψαν ντοματίνια από θερμοκήπιο στην Παχειά Άμμο

 


Με μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη ήρθε αντιμέτωπος το πρωί της Κυριακής ένας αγρότης από την Παχειά Άμμο όταν μπαίνοντας στο θερμοκήπιό του στην περιοχή του Αναδασμού το βρήκε «άδειο» και με μεγάλες ζημιές.

Στο θερμοκήπιο δύο στρεμμάτων ο αγρότης καλλιεργούσε ντοματίνια βελανίδι, έτοιμο για συγκομιδή, και το άτομο ή τα άτομα που τα έκλεψαν πήραν τη μισή σοδειά.

Πέρα από τον καρπό η καλλιέργεια έχει υποστεί μεγάλες ζημιές λόγω της βιασύνης των κλεφτών και έτσι η οικονομική ζημιά είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Όπως λέει ο αγρότης πιθανότατα τα ίδια άτομα είχαν μπει τις προηγούμενες μέρες και σε άλλο θερμοκήπιο που καλλιεργεί σε κοντινό σημείο αφού είχε παρατηρήσει κάποια σημάδια, όμως εκεί ο καρπός δεν ήταν έτοιμος και έτσι δεν πήραν τίποτα.

Πλέον από χθες έχει ξεκινήσει να τοποθετεί κάμερες στα θερμοκήπιά του ενώ το περιστατικό θα καταγγελθεί σήμερα και στο ΑΤ Ιεράπετρας.

Για το θέμα μίλησε στο Ράδιο Λασίθι και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ. Γαϊτάνης ο οποίος ανέφερε πως το τελευταίο διάστημα έχουν καταγγελθεί 5-6 ακόμα περιστατικά κλοπών και το φαινόμενο αναμένεται να συνεχιστεί, καλώντας και ο ίδιος τους αγρότες να λάβουν τα μέτρα τους. Από πλευράς του Συλλόγου έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια συνεννόησης με τη διεύθυνση δασών Λασιθίου ώστε να φανεί αν μπορούν να βοηθήσουν αυτή την περίοδο στο έργο της νυχτερινής επιτήρησης κάποιοι αγροφύλακες αφού από πλευράς αστυνομίας είναι γνωστό πως δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για περιπολίες.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη